Is dit een handige vorm?
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Is dit een handige vorm?
Ik heb een 10 liter pan en wil proberen om met 10 liter tegelijk Gouda te maken.
Is de Tomme vorm die ik gezien heb hier handig voor?
Of kan ik beter iets anders bestellen?
Het gaat om deze vorm met de volgende specificaties:
Double-Tomme Käseform 1.200-2.000 gr, Maße: 200/200/150
Aanvulling:
Ik zie er ook nog 1 die iets kleiner is:
Tomme Käseform 800-1.200 gr, Maße: 191/180/93
Kan ik daar met 10 liter melk misschien beter mee vooruit, of is die te klein?
Is de Tomme vorm die ik gezien heb hier handig voor?
Of kan ik beter iets anders bestellen?
Het gaat om deze vorm met de volgende specificaties:
Double-Tomme Käseform 1.200-2.000 gr, Maße: 200/200/150
Aanvulling:
Ik zie er ook nog 1 die iets kleiner is:
Tomme Käseform 800-1.200 gr, Maße: 191/180/93
Kan ik daar met 10 liter melk misschien beter mee vooruit, of is die te klein?
Als alles perfect bij elkaar komt en de boerin schiet uit met haar melk dan is je opbrengst meer dan in de laatste past.
Precies afgepast haal ik zo'n 2200 gr uit 15 liter, dat is bijna 1500 voor 10 liter, ik zou dus de eerste nemen.
Je kan ook de tweede nemen en nog een kleinere erbij, altijd handig voor de weggeef :D
Dree
Edit: Een tomme is natuurlijk geen klassieke vorm van Gouda...
Precies afgepast haal ik zo'n 2200 gr uit 15 liter, dat is bijna 1500 voor 10 liter, ik zou dus de eerste nemen.
Je kan ook de tweede nemen en nog een kleinere erbij, altijd handig voor de weggeef :D
Dree
Edit: Een tomme is natuurlijk geen klassieke vorm van Gouda...
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Dat klinkt heel logisch. De grote zal het dus moeten worden.Dree schreef:Als alles perfect bij elkaar komt en de boerin schiet uit met haar melk dan is je opbrengst meer dan in de laatste past.
Precies afgepast haal ik zo'n 2200 gr uit 15 liter, dat is bijna 1500 voor 10 liter, ik zou dus de eerste nemen.
Je kan ook de tweede nemen en nog een kleinere erbij, altijd handig voor de weggeef :D
Ik heb wel een kleine vorm uit het startpakket, van 450 gram (Schat ik), dus als ik nog iets wil maken voor de weggeef, dan kan dat ook nog.
Haha! Nee, klopt! Maar als ik vasthoud aan het principe dat het altijd kaas wordt, denk ik dat het best zal smaken :-)Dree schreef: Edit: Een tomme is natuurlijk geen klassieke vorm van Gouda...
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Ik ben dus na jouw tip (Gerda) voor de kleinere gegaan. Halverwege mijn bestelling aangepast. Die mevrouw was heel aardig.
Maar volgens mij hebben ze mij toch de grotere geleverd.
Ik zal hem eens een keer opmeten.
Voor de volgende keer dus OF mijn volger wat kleiner maken OF een kleinere vorm erbij kopen OF een grotere pan kopen zodat ik meer melk kan verkazen.
Haha, ik blijf spullen kopen...
Maar volgens mij hebben ze mij toch de grotere geleverd.
Ik zal hem eens een keer opmeten.
Voor de volgende keer dus OF mijn volger wat kleiner maken OF een kleinere vorm erbij kopen OF een grotere pan kopen zodat ik meer melk kan verkazen.
Haha, ik blijf spullen kopen...
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
hihihi Ik heb dat ook, de lades puilen uit, maar ben nu klaar hoor (zeg ik)Jouke schreef:Ik ben dus na jouw tip (Gerda) voor de kleinere gegaan. Halverwege mijn bestelling aangepast. Die mevrouw was heel aardig.
Maar volgens mij hebben ze mij toch de grotere geleverd.
Ik zal hem eens een keer opmeten.
Voor de volgende keer dus OF mijn volger wat kleiner maken OF een kleinere vorm erbij kopen OF een grotere pan kopen zodat ik meer melk kan verkazen.
Haha, ik blijf spullen kopen...
Wil je een foto maken, de grote tomme is heel hoog, die heb ik.
In de kleine kun je denk ik wel een kaas tot 1,5 wellicht 2 kilo maken. Ik zou voor een grotere pan gaan. Je bent net zo veel tijd kwijt aan 10 liter verwerken als aan 20 liter verwerken, ik ik herken de verslaving al. Ik maak inmiddels 60 liter ineens ;)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Grotere pan Jouke!
Ik dacht in begin ook - 2 mensen, die eten al die kaas niet op. Maar ik verwerk nu 20 liter per keer - zeer regelmatig - en we hebben nooit kaas teveel.
Ok, ik geef graag veel weg, maar dat is alleen maar leuk. En sommige kazen moeten lekker lang rijpen....
60 liter gaat boven mijn kunnen - pan - maar dat wil ik ook niet. Ik wil vaak kaasmaken en dan liefst steeds iets anders.
Ik dacht in begin ook - 2 mensen, die eten al die kaas niet op. Maar ik verwerk nu 20 liter per keer - zeer regelmatig - en we hebben nooit kaas teveel.
Ok, ik geef graag veel weg, maar dat is alleen maar leuk. En sommige kazen moeten lekker lang rijpen....
60 liter gaat boven mijn kunnen - pan - maar dat wil ik ook niet. Ik wil vaak kaasmaken en dan liefst steeds iets anders.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Dree: De kleinere stond op de bon en ook op de rekening.
Gerda: Als ik het zou inschatten kan er inderdaad makkelijk wel 2 kg kaas in die vorm. Daarom dacht ik dat het die grotere was. De inhoud bij die kleinere zei duidelijk 800-1200 gram namelijk.
Ik heb wel een foto met mijn telefoon gemaakt van de laatste bestelling. De vorm staat daar niet zo heel duidelijk op. Hij lijkt in verhouding niet echt heel hoog.
Op de foto ligt er een stapeltje kaaspapier naast en een rolletje "uitlek-gaas"
Vera: Ja, ik geloof inderdaad dat het een grotere pan moet worden. Net zoveel werk en meer kaas. Dat klinkt echt wel goed :-)
Op naar de IKEA dan maar...
Gerda: Als ik het zou inschatten kan er inderdaad makkelijk wel 2 kg kaas in die vorm. Daarom dacht ik dat het die grotere was. De inhoud bij die kleinere zei duidelijk 800-1200 gram namelijk.
Ik heb wel een foto met mijn telefoon gemaakt van de laatste bestelling. De vorm staat daar niet zo heel duidelijk op. Hij lijkt in verhouding niet echt heel hoog.
Op de foto ligt er een stapeltje kaaspapier naast en een rolletje "uitlek-gaas"
Vera: Ja, ik geloof inderdaad dat het een grotere pan moet worden. Net zoveel werk en meer kaas. Dat klinkt echt wel goed :-)
Op naar de IKEA dan maar...
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten