Comlek peyniri

Plaats hier links naar filmpjes over kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Reza
Belegen kaas
Berichten: 303
Lid geworden op: 03-03-2018 05:38
Contacteer:

Comlek peyniri

#1 Bericht door Reza » 07-08-2018 08:20

Youtube filmpje van hoe een Turkse geitenkaas wordt gemaakt. Comlek peyniri. Comlek betekent kleipot. Peyniri betekent kaas. Deze kaas gaat in een kleipot en wordt onder de grond begraven. 3 tot 4 maanden.

https://www.youtube.com/watch?v=KYDffQXBqFc

willemBE
Jong belegen kaas
Berichten: 195
Lid geworden op: 11-03-2018 08:15
Contacteer:

#2 Bericht door willemBE » 07-08-2018 08:35

Hier moet je eens meer uitleg bij geven Reza...

snap er geen hout van LOL (kan geen vertaling aanzetten)
Altijd op zoek naar verbetering.....

Reza
Belegen kaas
Berichten: 303
Lid geworden op: 03-03-2018 05:38
Contacteer:

#3 Bericht door Reza » 07-08-2018 08:41

Ik ook niet. Haha.

Engels ken je wel toch?

https://core.ac.uk/download/pdf/47254065.pdf

willemBE
Jong belegen kaas
Berichten: 195
Lid geworden op: 11-03-2018 08:15
Contacteer:

#4 Bericht door willemBE » 07-08-2018 08:44

das beter :D :D

lukt het nu wel met de mail btw?
Altijd op zoek naar verbetering.....

Reza
Belegen kaas
Berichten: 303
Lid geworden op: 03-03-2018 05:38
Contacteer:

#5 Bericht door Reza » 07-08-2018 08:47

Ja het lukt nu wel.

Inbox capaciteit van het forum is niet groot.

willemBE
Jong belegen kaas
Berichten: 195
Lid geworden op: 11-03-2018 08:15
Contacteer:

#6 Bericht door willemBE » 07-08-2018 08:48

ok wist ik niet ))
Altijd op zoek naar verbetering.....

Reza
Belegen kaas
Berichten: 303
Lid geworden op: 03-03-2018 05:38
Contacteer:

#7 Bericht door Reza » 07-08-2018 08:50

Comlek peyniri is one type of traditional cheese and
is very common in Central Anatolia. Although production
recipes might change from one village to another, even
among personal applications, the main steps of the process
are as follows: clarification of raw milk, heating, cooling,
the addition of rennet, incubation, pressing (whey expulsion),
size reduction, salting, and finally ripening in earthen
pots, which also serve as the packaging material. During
the period of ripening, the pots are buried into volcanic
ashes, tuff, locally called ‘kisir’, in the upside down
position, in natural caves specific to the region. Maturation
process lasts between 3 and 6 months and the consumption
time coincides with the winter season.

thex
Jonge kaas
Berichten: 117
Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
Contacteer:

#8 Bericht door thex » 07-08-2018 21:31

Eindelijk kaas die niet gepoetst hoeft te worden :-)
Goede terroir.
Tsjeeeese, dit lijkt wel op cheeeese :-)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast