Pagina 1 van 1

draad kaas :)

Geplaatst: 24-11-2013 00:09
door pinar38
http://www.youtube.com/watch?v=HTvNPs3fFv4

Ik vind draadkaas uit turkse oosterse dorpen heel lekker en hoop een keer proberen hier is die video lijkt nog steeds moeilijk :?

ps:voor het kijken zet de volume beetje zachter aub :D

Geplaatst: 24-11-2013 07:28
door johnshadows
Dit is iets bijzonders!
Nog nooit gezien.
Dank u Pinar om te delen.:D

Gerda en Vera, werk aan de winkel... hup! :lol:

Geplaatst: 24-11-2013 10:12
door Gerda
Ik ken het niet Pinar.
Maar wat een werk, wat er overigens wel heel erg leuk uit ziet om te maken.
Kun je iets meer vertellen over de smaak? En waar het bij gegeten word.
Wat gebeurd er met de kaas na rijping in de wei? Tenminste als dat wei is waar het bosje in gewassen werd op het laatst.
Hoe is de smaak?
Leek in eerste instantie of ze mozzarella gingen maken.

Ben heel nieuwsgierig!

Geplaatst: 24-11-2013 11:45
door webmaster
Wat ontzettend leuk. Dit valt onder de "pasta filata" kaassoorten, of te wel "uitgestrekte wrongel". Dat terwijl de naam "peyniri" verwant is aan "panir" of "paneer" en dat is een verse kaassoort uit India.
De muziek lijkt trouwens erg op de volksmuziek die ik ken van kleine Griekse eilanden, wat natuurlijk gezien de geschiedenis niet verwonderlijk is.

Geplaatst: 24-11-2013 11:49
door pinar38
Gerda ik zou even vertellen over deze kaas.Draad kaas meestal in Kars gemaakt door boerinen het is wel een zoute kaas en wat beetje droog niet vettig. wij eten kaas soorten alleen op ontbijt en in salades,
maar raki met feta is altijd welkom voor sommigen :lol:
Als jij wil meer fotos of videos kijken mag je wel op googlen met woorden: cecil peyniri,dil peyniri,orgu peyniri Ik zou meer vertellen over recept maar ik hep een poging mislukte en daarna heb ik niet gedurft :cry: