Mijn eerste boek
Mijn eerste boek
Min eerste boek over kaasmaken was het boek van Tim Smith.
Wat me vooral aanspreekt aan het boek is dat het zeer geschikt is voor beginners: De recepten lopen van beginners-niveau naar recepten voor gevorderden, ook voor wat betreft de spullen die je er voor nodig hebt.
Daarbij wordt e.e.a. uitgelegd zonder echt heel diep op allerlei biotechniek in te gaan.
Met dit boek kan je eerst eens gaan kijken of deze hobby iets voor je is, voordat je volop spullen aan gaat schaffen....
Wat me vooral aanspreekt aan het boek is dat het zeer geschikt is voor beginners: De recepten lopen van beginners-niveau naar recepten voor gevorderden, ook voor wat betreft de spullen die je er voor nodig hebt.
Daarbij wordt e.e.a. uitgelegd zonder echt heel diep op allerlei biotechniek in te gaan.
Met dit boek kan je eerst eens gaan kijken of deze hobby iets voor je is, voordat je volop spullen aan gaat schaffen....
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
En nu ben ik de link kwijt van het boek over boerenkaas!! :cry:
hebbes
http://edepot.wur.nl/44464
Schat aan informatie, ik snap veel meer het waarom wat te doen.
hebbes
http://edepot.wur.nl/44464
Schat aan informatie, ik snap veel meer het waarom wat te doen.
-
- Verse kaas
- Berichten: 69
- Lid geworden op: 26-09-2013 18:15
- Contacteer:
mijn eerste boek was ook kaas je kaasje. Totaal niets voor mij. Na de 5 pagina heb ik het boek in de kast gezet en daar staat hij nu nog :-)
Ander boek dan maar: frommages maison van Ricki Carroll ( frans boek) ging iets beter maar je moet wel de basis kennis hebben.
Nu Tim smith gekocht en echt wel tevreden mee!
Ander boek dan maar: frommages maison van Ricki Carroll ( frans boek) ging iets beter maar je moet wel de basis kennis hebben.
Nu Tim smith gekocht en echt wel tevreden mee!
Ik heb ook het boek 'kaas je kaasje' liggen, en ook ik heb het boek na 5 pagina's en wat doorbladeren in de kast gezet. Ik snap er niets van! Is echt wel een boek voor ofwel gevorderde of voor mensen die wat slimmer zijn dan mij :wink: Wei, wrongel, zuursel, stremsel, ... het loopt voor mij (een beginner) nog wat allemaal door elkaar.
Ben dan maar naar een winkeltje geweest waar ik mijn kaasspullen gekocht heb, en daar hebben ze me wat receptjes gegeven. Dat lukt me beter.
Ben dan maar naar een winkeltje geweest waar ik mijn kaasspullen gekocht heb, en daar hebben ze me wat receptjes gegeven. Dat lukt me beter.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Kaas je kaasje is niet echt een toegankelijk boekje.
Het boek van Tim Smith 'Zelf kaas maken' is prettiger leesbaar, maar er staan wel wat fouten in de recepten.
Ik heb zelf wat Amerikaanse boeken en het boek van Gavin Webber is ook een goede 'Keep Calm make Cheese' - ik weet niet of dat in het Nederlands vertaald is.
Van Gavin Webber kun je trouwens ook erg instructieve filmpjes vinden op Youtube.
Het boek van Tim Smith 'Zelf kaas maken' is prettiger leesbaar, maar er staan wel wat fouten in de recepten.
Ik heb zelf wat Amerikaanse boeken en het boek van Gavin Webber is ook een goede 'Keep Calm make Cheese' - ik weet niet of dat in het Nederlands vertaald is.
Van Gavin Webber kun je trouwens ook erg instructieve filmpjes vinden op Youtube.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Zijn in de meeste gevallen niet zulke ernstige fouten, maar ik heb de link even opgezocht.
http://www.artisancheesemakingathome.co ... CTIONS.pdf
http://www.artisancheesemakingathome.co ... CTIONS.pdf
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Zowel het boek van Tim Smith (bestaat in het nederlands) als artisan cheesemaking at home kan ook ik echt aanbevelen. Als hobbyist heb je met die twee eigenlijk alle belngrijke info in huis.
Wil je je echt verdiepen in de biochemische processen van het kaasmaken, en je violume opschalen, dan is het volgende boek een echte bijbel. Helaas ook enkel in het Engels, en Amerikaans qua maten en gewichten
Mastering Artisan Cheesemaking
The Ultimate Guide for Home-Scale and Market Producers
Wil je je echt verdiepen in de biochemische processen van het kaasmaken, en je violume opschalen, dan is het volgende boek een echte bijbel. Helaas ook enkel in het Engels, en Amerikaans qua maten en gewichten
Mastering Artisan Cheesemaking
The Ultimate Guide for Home-Scale and Market Producers
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wat een slim idee Hetty, dat ga ik ook maar eens doen dat is handiger dan elke keer alles opzoeken :wink:HettyA schreef:Mijn eerste boekje is geschreven door Vera.
Ik heb de informatie die zij hier op het forum heeft gezet, geprint, dat leest toch wat gemakkelijker.
Dank je wel Vera en alle anderen natuurlijk voor aanvullende op- en aanmerkingen!
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten