Pagina 1 van 1

Engelse kazen

Geplaatst: 14-08-2014 21:14
door pj
Ik kwam deze link tegen http://www.kellscraft.com/CheeseAndChee ... tPage.html

Het is de gedigitaliseerde versie van een Engels boek uit 1896 over het maken van kaas en boter. Het boek bevat recepten van niet Engelse kazen zoals gorgonzola, brie, camembert en meer, maar ook met een aantal hoofdstukken over het maken van echte Engelse kazen als Cheddar, Stilton, Cheshire en Wensleydale. Ik heb m nog niet uit maar ik wil jullie deze niet langer onthouden.

Geplaatst: 14-08-2014 21:20
door pj
Uit het boek:
Finally, we feel fully justified in stating that a well-made Stilton stands without rival amongst the better known varieties of cheeses; and we know from experience that by the system just detailed it is possible to produce an article of prime quality.
Kijk die jongens hebben vertrouwen in hun recept.

Dat wordt mijn volgende kaas: Blue Stilton volgens dit recept uit 1896. Iets voor de kaas van de maand?

Geplaatst: 14-08-2014 22:02
door Vera
pj schreef:Uit het boek:
Finally, we feel fully justified in stating that a well-made Stilton stands without rival amongst the better known varieties of cheeses; and we know from experience that by the system just detailed it is possible to produce an article of prime quality.
Kijk die jongens hebben vertrouwen in hun recept.

Dat wordt mijn volgende kaas: Blue Stilton volgens dit recept uit 1896. Iets voor de kaas van de maand?
Zet hem gewoon daar neer PJ - als je hem post als kaas van de maand september dan doe ik mee. Krijg wel vertrouwen van zo'n uitlating. Zal best een goed recept zijn.