Käsen.

Plaats hier verwijzingen naar, commentaren op of oordelen over boeken over kaasmaken.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

Käsen.

#1 Bericht door Danuta » 20-07-2013 15:15

Ik heb hier op aanraden een leuk boek gekocht. Heet Käsen leichtgemacht. (moet dus wel duits kunnen lezen :)) Geschreven door Lotte Hanrich en Edith Zeltner. Is een boek voor de beginner, hobbyist en voor diegene die op kleine schaal aan verkoop willen doen.
Erg veel foto's uitleg, 120 recepten.

http://www.amazon.de/dp/3702011641

Wat denk je van verse kaas van geiten of schapenmelk, als die droog genoeg is, dan gedoopt in schnapps, dan wordt de kaas gewikkeld in geblancheerde tamme kastanje bladeren of wijbladeren en daar nog even een paar dagen nagerijpt :))

Gerookte zachte kaasjes, Tillsitter, Topfenroulade, Altenburger Ziegenkäse enz....veel duitse en oostenrijkse kaasjes etc, maar ook de grote jongesn, zoals Parmezan, Gruyere, Cheddar Engels en Amerikaans


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

webmaster

#2 Bericht door webmaster » 20-07-2013 16:54

Ik heb er net op Amazon doorheen gebladerd, lijkt me een erg leuk boekje...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten