Rabarbertaart, zo lekker!

Hier kunnen producten worden geplaatst die niet direct onder al bestaande rubrieken vallen (zoals worstjes?)
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

Rabarbertaart, zo lekker!

#1 Bericht door Jessy » 29-05-2015 16:09

Veel, heeeeel veel rabarber in de tuin,

Ik ga jullie even lekker maken :
Met twee van deze taarten alweer twee kilo kwijt en ook een taart gaat de diepvries in.

Lekker als nagerecht met een dotje slagroom of gewoon bij de koffie!

Mocht er interesse zijn zal ik het recept erbij doen.
:D

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Say cheese :-)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6193
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#2 Bericht door Vera » 29-05-2015 17:29

:D Hier hetzelfde 'probleem' ik heb gisteren ook maar weer eens taart ervan gemaakt!

Maar geef jouw recept maar, want het ziet er lekker uit.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#3 Bericht door Jessy » 30-05-2015 20:56

Hoi Vera,

Hier het recept, mag ik die van jou ook, t liefst met foto ( van een stukje??) :D

Ok, nodig:
750 gr rabarber, 50 gr roomboter+ invetten, 200 gr lichtbruine basterdsuiker, 200 gr zelfrijzend bakmeel, 1 tl bakpoeder, 2 bolletjes gember, 2 eieren, 200 ml karnemelk en springvorm ong 22 cm.

Raberber wassen en in stukjes van 2 cm snijden.
Hierna de boter met 100 gr suiker op vuur laten karamelliseren.
Dit om de bodem van de springvorm verdelen waaronder je een velletje bakpapier hebt gelegd.
Nu de stukjes rabarber rechtop in een waaier vorm vanuit de midden neerzetten in een soort van slakhuis, zeg maar. 1 cm uit de rand blijven.

Dan meel en bakpoeder zeven. Gemberbolletjes fijn snijden,
Mix de 100 gr suiker met de eieren en karnemelk en gember. Hierna t meel erbij. Alles even goed mixen en over de rabarber gieten, vooral de randen goed.

Nu bakken ong 1 uur op 180 gr. Als de taart klaar is beetje laten afkoelen en de taart draaien op een schaal, dus de onderkant wordt de bovenkant zodat de suiker er heerlijk intrekt.
De taart blijft wat vochtig.

Eet ze!

Groeten Jessy
Say cheese :-)

Jessy
Belegen kaas
Berichten: 313
Lid geworden op: 31-12-2014 11:06
Contacteer:

#4 Bericht door Jessy » 30-05-2015 20:57

om de bodem is op de bodem,...
Say cheese :-)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6193
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#5 Bericht door Vera » 20-12-2015 17:38

Ach Jessy, helemaal vergeten te reageren - mijn rabarbertaart is al een poosje op. :wink:
Ik ga jouw taart voor de kerst maken! Zal je daarvan een foto sturen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten