Pagina 1 van 1

Appelazijn maken

Geplaatst: 30-07-2016 21:58
door mumiyoo
Via een hele omweg toch weer hier op het forum terecht gekomen !
Het heeft onrechtstreeks toch weer te maken met kaasmaken. :wink:
Al geruime tijd gebruiken we appelazijn voor verschillende doeleinden maar sinds kort ook om onze melkgeiten in topconditie te houden, topconditie betekend meer en beter melk > meer kaas. :D
Telkens ik in een supermarkt ben, speur ik onbewust toch naar een betere BIO en ongepasteuriseerde RAUWE appelazijn met de azijnmoeder...maar ik geef het op en ga hem zelf brouwen.

Dus m'n vraag, heeft er iemand ervaring met het zelf maken appelazijn ? Goede appelazijn wel te verstaan met de azijnmoeder.
Die startcultuur kan je kopen in flesjes maar ook die azijnmoeder vind je op ebay. in Kan die cultuur (koek) telkens opnieuw worden gebruikt voor een nieuwe batch ? alle tips zijn welkom.

Re: Appelazijn maken

Geplaatst: 14-09-2018 00:52
door gitt
mumiyoo schreef:Via een hele omweg toch weer hier op het forum terecht gekomen !
Het heeft onrechtstreeks toch weer te maken met kaasmaken. :wink:
Al geruime tijd gebruiken we appelazijn voor verschillende doeleinden maar sinds kort ook om onze melkgeiten in topconditie te houden, topconditie betekend meer en beter melk > meer kaas. :D
Telkens ik in een supermarkt ben, speur ik onbewust toch naar een betere BIO en ongepasteuriseerde RAUWE appelazijn met de azijnmoeder...maar ik geef het op en ga hem zelf brouwen.

Dus m'n vraag, heeft er iemand ervaring met het zelf maken appelazijn ? Goede appelazijn wel te verstaan met de azijnmoeder.
Die startcultuur kan je kopen in flesjes maar ook die azijnmoeder vind je op ebay. in Kan die cultuur (koek) telkens opnieuw worden gebruikt voor een nieuwe batch ? alle tips zijn welkom.
Ik ben al een tijdje niet op het forum geweest. Kom net dit tegen laat ik nu toevallig zondag als experiment begonnen start van appelazijn te maken. Stukjes appel in een bak met 2 scheppen suiker en water begint nu te gisten, dus nu wachten tot het uitgegist is. Elke dag roer ik het door. Als het goed is komt er vanzelf de azijnmoer erop.

Geplaatst: 14-09-2018 01:00
door mariawitte
mijn methode van appelazijn maken, afval van de appels de schillen klokhuis in een pot wat koud water er op en klein beetje korrelgist. goed schudden en laten staan met bv stukje kaasdoek er op zodat er geen stof vliegjes in kunnen komen .de eerste paar dagen keer omschudden en dan voor 3 weken laten staan.zeven door kaasdoek en in flesjes
mijn azijn staat nu 2 weken en is al goed helder aan het trekken
heb het ook keer met rode wijn gedaan heeft half jaar gestaan maar geen azijnmoeder gekregen helaas dus dat opgegeven