Appelazijn maken
Geplaatst: 30-07-2016 21:58
Via een hele omweg toch weer hier op het forum terecht gekomen !
Het heeft onrechtstreeks toch weer te maken met kaasmaken. :wink:
Al geruime tijd gebruiken we appelazijn voor verschillende doeleinden maar sinds kort ook om onze melkgeiten in topconditie te houden, topconditie betekend meer en beter melk > meer kaas. :D
Telkens ik in een supermarkt ben, speur ik onbewust toch naar een betere BIO en ongepasteuriseerde RAUWE appelazijn met de azijnmoeder...maar ik geef het op en ga hem zelf brouwen.
Dus m'n vraag, heeft er iemand ervaring met het zelf maken appelazijn ? Goede appelazijn wel te verstaan met de azijnmoeder.
Die startcultuur kan je kopen in flesjes maar ook die azijnmoeder vind je op ebay. in Kan die cultuur (koek) telkens opnieuw worden gebruikt voor een nieuwe batch ? alle tips zijn welkom.
Het heeft onrechtstreeks toch weer te maken met kaasmaken. :wink:
Al geruime tijd gebruiken we appelazijn voor verschillende doeleinden maar sinds kort ook om onze melkgeiten in topconditie te houden, topconditie betekend meer en beter melk > meer kaas. :D
Telkens ik in een supermarkt ben, speur ik onbewust toch naar een betere BIO en ongepasteuriseerde RAUWE appelazijn met de azijnmoeder...maar ik geef het op en ga hem zelf brouwen.
Dus m'n vraag, heeft er iemand ervaring met het zelf maken appelazijn ? Goede appelazijn wel te verstaan met de azijnmoeder.
Die startcultuur kan je kopen in flesjes maar ook die azijnmoeder vind je op ebay. in Kan die cultuur (koek) telkens opnieuw worden gebruikt voor een nieuwe batch ? alle tips zijn welkom.