Collega had teveel pruimen geoogst, dan maar jam ervan maken.
In stukken snijden en in de pan.
Een bult geleisuiker eroverheen en lekker laten borrelen.
En hoppetee in de potjes.
En daar waren ze op het werk heel blij mee ;).
Pruimenjam
-
- Verse kaas
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 12-11-2013 20:01
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 173
- Lid geworden op: 26-11-2013 20:05
- Contacteer:
pruimenjam is inderdaad lekker maar die grote stukken zou ook niet voor mij zijn ik had deze persoonlijk langer doorgekookt , geleisuiker word gebruikt om een vastere substantie te verkrijgen waardoor het niet lang op het vuur hoeft te staan vandaar de grote stukken maar dat is niet nodig bij pruimen omdat deze genoeg Pectine bevatten..
Mijn raad 1 kg suiker op 1 kg pruimen en ontdoen van pitten en schil en een beetje citroensap toevoegen het geheel door laten koken op een zacht vuur tot dat je een mooie jam verkrijgt , ga ook niet te lang door want bij het afkoelen word het nog vaster , wat ik ook altijd doe is een laagje paraffine overheen waardoor het zeer lang houdbaar is..
Ik persoonlijk vind de schillen ook niet aangenaam in de jam dat is een taaie bedoening natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak..
Tip - als je twijfelt over de dikte en wanneer te stoppen gebruik thermometer op 105 graden is de jam klaar als de temp hoger laat komen breek je de pectine alleen maar af..
Groetjes
Stef
Mijn raad 1 kg suiker op 1 kg pruimen en ontdoen van pitten en schil en een beetje citroensap toevoegen het geheel door laten koken op een zacht vuur tot dat je een mooie jam verkrijgt , ga ook niet te lang door want bij het afkoelen word het nog vaster , wat ik ook altijd doe is een laagje paraffine overheen waardoor het zeer lang houdbaar is..
Ik persoonlijk vind de schillen ook niet aangenaam in de jam dat is een taaie bedoening natuurlijk heeft iedereen een eigen smaak..
Tip - als je twijfelt over de dikte en wanneer te stoppen gebruik thermometer op 105 graden is de jam klaar als de temp hoger laat komen breek je de pectine alleen maar af..
Groetjes
Stef
Warme groeten
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
Stef.
I'm maybe a dreamer but I'm not the one who sleeps.
-
- Verse kaas
- Berichten: 24
- Lid geworden op: 12-11-2013 20:01
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten