Wecken
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wecken
Tja en als je dan bij Vera en Elke komt, overheerlijke Jam en zoetzuren mee krijgt , dan moet je toch zelf ook wat gaan doen met het kleine beetje uit mijn eerste jaars proef groentetuin.
Vandaag me door het onkruid geworsteld, 1,5 uur later mijn tuin onkruid vrij en de schatten die er nog stonden uit de tuin gehaald.
Rode bieten, worteltjes en pepers nog een mooi beetje.
En bij de winkel een berg paprika´s meegenomen 3 stuks voor 69 cent.
daarvan een aantal potten zigeunersaus gemaakt.
van een vriendin een tasje appelen gekregen en die geweckt met siroop/kruiden en rozijnen een mooie appeltaartvulling.
Worteltjes staan in de weckpan nu bieten staan af te koelen en worden morgen geweckt.
En nog een klein beetje Jam van 1 kilo aardbeien ( gekocht )
Vandaag me door het onkruid geworsteld, 1,5 uur later mijn tuin onkruid vrij en de schatten die er nog stonden uit de tuin gehaald.
Rode bieten, worteltjes en pepers nog een mooi beetje.
En bij de winkel een berg paprika´s meegenomen 3 stuks voor 69 cent.
daarvan een aantal potten zigeunersaus gemaakt.
van een vriendin een tasje appelen gekregen en die geweckt met siroop/kruiden en rozijnen een mooie appeltaartvulling.
Worteltjes staan in de weckpan nu bieten staan af te koelen en worden morgen geweckt.
En nog een klein beetje Jam van 1 kilo aardbeien ( gekocht )
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
dit jaar heel veel ingemaakt :
augurken, rode biet , koolrabi, perziken, boontjes, pruimen , peren, radijsjes,
verder soep, tomatenpasata, spaghettisaus, perensap, verschillende soorten confituur,...
liters en liters heb ik staan, we gaan de winter wel doorkomen !
ik gebruik nog het oude systeem van weckpotten , van verschillende merken door elkaar trouwens, ik heb er van 160 ml tot potten van 2 l , erg handig voor bv. tomaten
augurken, rode biet , koolrabi, perziken, boontjes, pruimen , peren, radijsjes,
verder soep, tomatenpasata, spaghettisaus, perensap, verschillende soorten confituur,...
liters en liters heb ik staan, we gaan de winter wel doorkomen !
ik gebruik nog het oude systeem van weckpotten , van verschillende merken door elkaar trouwens, ik heb er van 160 ml tot potten van 2 l , erg handig voor bv. tomaten
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Prachtig ,prachtig , wat een voorraden potten!!!
Misschien leuk wat inmaakrecepten nog eens hier te delen dames??
Ik vond de appeltaart vulling een geweldig idee, omdat we hier nog wel eens spontaan bakken, maar ook om eens die vlaaibodem uit te proberen van Pascal.
Ik ga nu ook eens wat meer aanbiedingen inkopen en dan gelijk wecken.
Heb zoveel leuke dingen gezien op de site van weck.
Misschien leuk wat inmaakrecepten nog eens hier te delen dames??
Ik vond de appeltaart vulling een geweldig idee, omdat we hier nog wel eens spontaan bakken, maar ook om eens die vlaaibodem uit te proberen van Pascal.
Ik ga nu ook eens wat meer aanbiedingen inkopen en dan gelijk wecken.
Heb zoveel leuke dingen gezien op de site van weck.
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Nee Gerda, een Keulse pot is grijs met blauw.
Maar met je zuurkool zit je wel goed. Deze potten werden volgens mij gebruikt om groente in zout in te leggen. Leg je witte kool in met zout dan wordt het als het goed is zuurkool. Bij mij helaas vorig jaar jammerlijk mislukt.
Wij hadden er ook een paar thuis, maar mijn moeder maakte er augurken in in. Staat er raar, maar ze maakte dus augurken in, in die potten.
Nog later werden het Rumtopf potten. Fruit van het seizoen, steeds overgoten met rum. Mijn vader was in oktober jarig de 1e pot ging open en jawel het werd een gezellige avond...... Bowl maar dan wat pittiger zeg maar.
Volgende pot met kerst, weer een leuk feessie.
Ik geloof dat het een eenjarige actie was. Geen idee waar die potten indertijd gebleven zijn?
John vertel, wat deden ze bij jou thuis zoal in die potten?
Maar met je zuurkool zit je wel goed. Deze potten werden volgens mij gebruikt om groente in zout in te leggen. Leg je witte kool in met zout dan wordt het als het goed is zuurkool. Bij mij helaas vorig jaar jammerlijk mislukt.
Wij hadden er ook een paar thuis, maar mijn moeder maakte er augurken in in. Staat er raar, maar ze maakte dus augurken in, in die potten.
Nog later werden het Rumtopf potten. Fruit van het seizoen, steeds overgoten met rum. Mijn vader was in oktober jarig de 1e pot ging open en jawel het werd een gezellige avond...... Bowl maar dan wat pittiger zeg maar.
Volgende pot met kerst, weer een leuk feessie.
Ik geloof dat het een eenjarige actie was. Geen idee waar die potten indertijd gebleven zijn?
John vertel, wat deden ze bij jou thuis zoal in die potten?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 213
- Lid geworden op: 13-07-2013 18:14
- Contacteer:
Hallo,
Wecken jullie met de weck ketel op 100°C
of met de stoompan op 115°C.
Botulisme hebben jullie daar last van bij groenten en/of vlees.
Is het gemakkelijker met rubber ring te wecken of met een schroefdeksel?
Hoeveel keer gebruiken jullie hetzelfde schroefdeksel of rubbere ring?
Hebben jullie recepten voor zoetzuur?
Veel vragen :?: :D
Mvg
Raf
Wecken jullie met de weck ketel op 100°C
of met de stoompan op 115°C.
Botulisme hebben jullie daar last van bij groenten en/of vlees.
Is het gemakkelijker met rubber ring te wecken of met een schroefdeksel?
Hoeveel keer gebruiken jullie hetzelfde schroefdeksel of rubbere ring?
Hebben jullie recepten voor zoetzuur?
Veel vragen :?: :D
Mvg
Raf
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Raf
http://www.weckenonline.eu/index.html
hier vind je heel veel info , ik weck met mijn weckketel, tijden en temp zijn afh. van wat je inmaakt, op de site staat veel info over tijden , temp , recepten
ik blijf mijn ringen gebruiken tot ze " versleten " zijn :D
om botulisme te voorkomen moet je je groenten enzo nog 15 min koken voor gebruik , maar als je vacum niet doorbroken was, kan je vrij gerust zijn , botulisme geeft gas
http://www.weckenonline.eu/index.html
hier vind je heel veel info , ik weck met mijn weckketel, tijden en temp zijn afh. van wat je inmaakt, op de site staat veel info over tijden , temp , recepten
ik blijf mijn ringen gebruiken tot ze " versleten " zijn :D
om botulisme te voorkomen moet je je groenten enzo nog 15 min koken voor gebruik , maar als je vacum niet doorbroken was, kan je vrij gerust zijn , botulisme geeft gas
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Raf ook ik heb de info van die site echt alles stap voor stap uitgelegt en met wat bijspringen van Elke waar ik er niet uit kwam.
Ik heb sommige dingen in schroefpot, na het koken in de potten en direkt op zijn kop zetten. En ook dingen in weck glazen met rubberen ringen. Daar ik de ketel al had voor het kaasmaken, was het slechts wat glazen inkopen.
Ik heb sommige dingen in schroefpot, na het koken in de potten en direkt op zijn kop zetten. En ook dingen in weck glazen met rubberen ringen. Daar ik de ketel al had voor het kaasmaken, was het slechts wat glazen inkopen.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
inderdaad weken online staat veel info op maar ook op de facebook site wecken is hip
ik weck alles op 100 graden in de weck ketel
en die pot ja die ken ik heb er ook eentje staan gevult met witte kool dat zuurlool aan het worden is vandaag eerste keer van deze pot gegeten erg lekker weer
mijn recept is op 1000 gr witte kool 7 gram zout en wat peperkorrels goed aan stampen en volgende lading er op en weer stampen tot de pot vol zit en er vocht boven de kool staat stenen er op en deksel er op met waterslot en dan kan het gepruttel beginnen in de keuken ,regelmatig even kontroleren op schimmels en of er nog water in waterslot zit na 4 weken kun je er ongeveer van gaan eten ligt er aan hoe zuur je de zuurkool wilt
heb maar een kleine 9 liter zuurkoolpot kunnen we ongeveer 8 keer van eten
ik weck alles op 100 graden in de weck ketel
en die pot ja die ken ik heb er ook eentje staan gevult met witte kool dat zuurlool aan het worden is vandaag eerste keer van deze pot gegeten erg lekker weer
mijn recept is op 1000 gr witte kool 7 gram zout en wat peperkorrels goed aan stampen en volgende lading er op en weer stampen tot de pot vol zit en er vocht boven de kool staat stenen er op en deksel er op met waterslot en dan kan het gepruttel beginnen in de keuken ,regelmatig even kontroleren op schimmels en of er nog water in waterslot zit na 4 weken kun je er ongeveer van gaan eten ligt er aan hoe zuur je de zuurkool wilt
heb maar een kleine 9 liter zuurkoolpot kunnen we ongeveer 8 keer van eten
Ik weck ook veel, in een electrische weckketel met thermoststaat die ik al zeker 30 jaar heb. De potten die ik gebruik zijn van het merk Weck omdat die van die handige lipjes hebben: als die omhoog gaan staan weet je dat er iets niet goed is. Plus dat ze heel makkelijk stapelen en je dus veel tegelijk kunt wecken. De tijden en temperaturen zijn afhankelijk van wat ik weck. Voor de jam gebruik ik (als mijn kleine schattige weckpotjes al vol zijn) ook wel gewone schroefdop potjes en dan inderdaad na het wecken meteen op zijn kop zetten. Je hoort die dekseltjes dan ook ploppen en dan weet je dat het goed gaat. Maar ik vind niet alles lekker uit de weck dus ik vries ook veel in, m.n. sperziebonen, spruiten, snijbonen en zo.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
boontjes geweckt 11 potten afgelopen week tot mijn schrik van morgen 3 potten open en toch dit keer deze metode gebruikt https://weckenonline.eu/recepten/boontj ... n-mislukt/
hoop dat mijn bietjes beter gaan.
hoop dat mijn bietjes beter gaan.
Ja nu ga ik echt LOS
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
hallo lily,boontjes verwerk ik dezelfde dag laat ze geen 24 uur staanlily schreef:boontjes geweckt 11 potten afgelopen week tot mijn schrik van morgen 3 potten open en toch dit keer deze metode gebruikt https://weckenonline.eu/recepten/boontj ... n-mislukt/
hoop dat mijn bietjes beter gaan.
wat ik doe is bontjes blancheren voor 3 a 4 minuten, in potten doen ik strooi er zout over naar inzicht anders 10 gr zout per liter water. dan doe ik er kraan water bij in tot rand en dan weck ik voor 120 minuten op 100 graden
tot op heden nog geen een pot slecht gehad ,zo doe ik het ook met grof gesneden snijboontjes
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten