worsten
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Jammer dat is net mijn werkweekeinde, de 1e verhuis ik naar een nieuwe etage dus ook geen tijd moet dan eerst 4 dagen daar aan de bak :(Jorieke schreef:Zo rond de 28e wil ik weer lekker wat worsten maken. In die week daarvoor brengen we namelijk weer een varken naar de slager.
Ik hoor het wel, als er iemand mee wil komen doen :)
-
- Belegen kaas
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 256
- Lid geworden op: 27-10-2014 15:09
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Zien er heerlijk uit die worstjes, waar laat je die drogen? Moet dat in een zelfde omgeving als de kaas (wij hebben de kaas in de kelder) en als het in de kelder moet kan het dan wel bij de kaas of trekt de smaak dan in de kaas?
(Ik woon jammer genoeg niet in de buurt maar misschien dat mijn moeder en ik wel een keer worst willen maken als dat nog mogelijk is?)
Zelf draaien we ook regelmatig zelf gehakt en hebben ook een worst mondstuk erbij maar daar zijn we nog niet verder gegaan dan braadworst.
(Ik woon jammer genoeg niet in de buurt maar misschien dat mijn moeder en ik wel een keer worst willen maken als dat nog mogelijk is?)
Zelf draaien we ook regelmatig zelf gehakt en hebben ook een worst mondstuk erbij maar daar zijn we nog niet verder gegaan dan braadworst.
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 238
- Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Zondag een hele dag workshop gehad in de buurt van Amsterdam.
Erg leuk dagje geworden ,veel geleerd, lekker gegeten en weer veel nieuwe fijne mensen ontmoet.
' s morgens in de auto gestapt en 2 u en half later aangekomen bij de varkensboerderij die het halve varken zou leveren . De varkens worden daar op stro gehouden en krijgen niets van antibiotica of andere troep, ze houden het ras pietron, een roos vleesvarkens met zwarte vlekken
De varkens worden geslacht als ze ong. 100 kilo wegen , en dan hou je een dikke 90 kilo vlees over ( op karkas )
Na de uitleg over de varkens , op naar "bourgondineren ", waar de workshop doorging.
Een slager heeft het halve varken uitgebeend en versneden ( en ik maar leren ! ) en daarna hebben wij het verwerkt.
We hebben oa paté, mortadella, zuur vlees, bloedworst , venkelworst, gebraad, snitchels, .... gemaakt ,
( ik zat in het bloedworstteam :) )
op de BQ gelegd en ' s avonds lekker opgegeten, tegen 22u ben ik weer huiswaarts vertrokken
En nu maar hopen dat ik er iets van bak als ik volgende week zelf aan de slag moet !
Erg leuk dagje geworden ,veel geleerd, lekker gegeten en weer veel nieuwe fijne mensen ontmoet.
' s morgens in de auto gestapt en 2 u en half later aangekomen bij de varkensboerderij die het halve varken zou leveren . De varkens worden daar op stro gehouden en krijgen niets van antibiotica of andere troep, ze houden het ras pietron, een roos vleesvarkens met zwarte vlekken
De varkens worden geslacht als ze ong. 100 kilo wegen , en dan hou je een dikke 90 kilo vlees over ( op karkas )
Na de uitleg over de varkens , op naar "bourgondineren ", waar de workshop doorging.
Een slager heeft het halve varken uitgebeend en versneden ( en ik maar leren ! ) en daarna hebben wij het verwerkt.
We hebben oa paté, mortadella, zuur vlees, bloedworst , venkelworst, gebraad, snitchels, .... gemaakt ,
( ik zat in het bloedworstteam :) )
op de BQ gelegd en ' s avonds lekker opgegeten, tegen 22u ben ik weer huiswaarts vertrokken
En nu maar hopen dat ik er iets van bak als ik volgende week zelf aan de slag moet !
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Onlangs workshop "droge worst" gevolgd bij meneer wateetons. Zeker het ritje Dilbeek-Amsterdam meer dan waard. Topkerel !
https://picasaweb.google.com/1120950327 ... vN_9yrzcEA
https://picasaweb.google.com/1120950327 ... vN_9yrzcEA
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten