Pagina 1 van 1

Recept amandelspijs?

Geplaatst: 11-11-2014 14:07
door España
Hallo allemaal,

Vraagje: heeft iemand een recept om zelf amandelspijs te maken?
Aangezien ik hier de beste amandelen kan krijgen rechtstreeks van de fabriek heb ik na 10.000 recepten op internet er 1 uitgepikt en dat was zachtjes gezegd niet lekker zeg maar gerust niet te eten!
Recept was
200 gram amandelen
200 gram poedersuiker
Rasp citroen
1 ei
Het is zo hard als steen geworden en verschrikkelijk taai.
Dus als iemand een recept heeft dat wel lekkere amandelspijs op levert heel graag.
:D

Geplaatst: 11-11-2014 16:01
door Vera
Misschien zo hard geworden door de poedersuiker?

Ik maak amandelspijs zo:


175 gr (geblancheerde en) gepelde amandelen
175 gr suiker
1 ei
1/2 citroen, schil geraspt
1 theelepel citroensap
2 eetlepels water

Wel minstens een week wachten tot je het gaat gebruiken, in de koelkast bewaren.

Geplaatst: 11-11-2014 18:12
door España
Dankjewel Vera ik ga ermee aan de slag!

Geplaatst: 01-01-2015 15:40
door lebaronne
350 gram blanke amandelen
275 gram fijne kristal suiker
100 gram eidooier
75 gram gekonfijte citroenschil
3 gram zout


+-75 gram gekookte witte bonen + eidooier toevoegen naar behoefte totdat juiste comsistentie is bereikt (witte bonen zorgen voor de samenhang/smeugheid)

beetje laat maar voor volgend jaar dan maar!

Geplaatst: 03-02-2015 20:36
door hovenees
200 gram blanke amandelen
200 gram kristalsuiker
rasp van de schil van 1 citroen (citroen eerst afspoelen!)
1 eiwit, licht opgeklopt

amandelen 2 tot 3 min onder de grill, met keukenmes fijnhakken,
samen met de suiker en de citroenrasp fijnmalen in keukenmachine,
eiwit toevoegen en mengen tot een homogene massa

inpakken in vershoudfolie, minimaal een uur in de koelkast leggen
ik maak het zelf meestal een dag van te voren voor de smaakontwikkeling

i.p.v. citroen is rum (essence) of vanillemerg ook erg lekker

Amandelspijs (50 gram) samen met 2 eetlepels goede olijfolie door het cakebeslag maakt een eenvoudige cake extra lekker