Pagina 1 van 1

Granola

Geplaatst: 18-02-2015 15:39
door Vera
Sinds een paar maanden maak ik zelf Granola van havervlokken, allerhande zaden en noten. Vandaag ook weer een bakplaat vol gemaakt.

Ik had er havervlokken, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen hazelnoten, cashewnoten in. 2 Eetlepels honing en 2 eetlepels zonnebloemolie warmen tot de honing gesmolten is flink wat kaneel erdoor roeren, dat over het notenmengsel gieten. Goed roeren en het geheel op een bakblik doen.
Ca 4 uur in de oven op 100 graden.
Af laten koelen. Dan wordt het een knapperige koek. Je kunt de koek in stukken breken en als gezond tussendoortje eten, maar verkruimeld door de yoghurt is ook heerlijk.

Afbeelding



Afbeelding

Geplaatst: 18-02-2015 16:08
door Elke
Ziet er lekker uit Vera, wil ik ook al lang eens maken , maar het is er nog niet van gekomen

Geplaatst: 18-02-2015 17:24
door johnshadows
Even ter zijde.
Honing die verhit wordt boven de 40°C verliest z'n kracht.
Het is dan alleen nog suiker met een smaakje.
Alle geïmporteerde honing in België is van dit kaliber.

Geplaatst: 18-02-2015 17:24
door johnshadows
Dat is zo bepaald bij wet. :roll:

Geplaatst: 19-02-2015 11:22
door Vera
Ja John, dat is me bekend, maar 2 eetlepels op ca 800 gram noten en zaden is overkomelijk lijkt me. Ik eet vrijwel nooit iets et toegevoegde suikers dus het zal me niet gelijk ongezond maken.... Afbeelding