Granola
Geplaatst: 18-02-2015 15:39
Sinds een paar maanden maak ik zelf Granola van havervlokken, allerhande zaden en noten. Vandaag ook weer een bakplaat vol gemaakt.
Ik had er havervlokken, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen hazelnoten, cashewnoten in. 2 Eetlepels honing en 2 eetlepels zonnebloemolie warmen tot de honing gesmolten is flink wat kaneel erdoor roeren, dat over het notenmengsel gieten. Goed roeren en het geheel op een bakblik doen.
Ca 4 uur in de oven op 100 graden.
Af laten koelen. Dan wordt het een knapperige koek. Je kunt de koek in stukken breken en als gezond tussendoortje eten, maar verkruimeld door de yoghurt is ook heerlijk.
Ik had er havervlokken, lijnzaad, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen hazelnoten, cashewnoten in. 2 Eetlepels honing en 2 eetlepels zonnebloemolie warmen tot de honing gesmolten is flink wat kaneel erdoor roeren, dat over het notenmengsel gieten. Goed roeren en het geheel op een bakblik doen.
Ca 4 uur in de oven op 100 graden.
Af laten koelen. Dan wordt het een knapperige koek. Je kunt de koek in stukken breken en als gezond tussendoortje eten, maar verkruimeld door de yoghurt is ook heerlijk.