Zuurkool en zoute snijbonen

Omdat diverse leden ook erg actief in de tuin zijn...
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Ingeborg

Zuurkool en zoute snijbonen

#1 Bericht door Ingeborg » 07-07-2018 19:42

Ik heb een vraag en misschien weet iemand hier het antwoord:
Als je witte kool (of spitskool) onder zout in een Keulse pot zet wordt de kool zuur. Maar als je snijbonen in het zout zet blijven ze gewoon idioot zout. Hoe zou dat komen?
Vandaag voor de eerste keer de snijbonen in het zout gezet, een experiment. De volgende lading gaat voor de zekerheid toch maar de vriezer in :-)

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#2 Bericht door Vera » 07-07-2018 19:54

Ik denk dat dat komt omdat het zout de boenen niet laat fermenteren en er dus geen omzetting plaats vindt, maar gewoon conservering door het zout. De kool fermenteerd wel en wordt dus zuur.
Zoute snijbonen is wel gezellig ouderwets! Wij hadden die vroeger thuis ook vaak.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten