Stukje over zuursel

Omdat we het geluk hebben een microbioloog in ons midden te hebben, is hier een ruimte gemaakt waar hij informatie op dat gebied kwijt kan.
Gesloten
Bericht
Auteur
pj
Jong belegen kaas
Berichten: 238
Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
Contacteer:

#1 Bericht door pj » 31-05-2014 19:22

http://www.ilvo.vlaanderen.be/Portals/4 ... uursel.pdf

Hier een leuk stukje over zuursel van het Vlaamse instituut voor landbouw en visserij.
Bij het gebruik van karnemelk heb ik me laten vertellen dat je het beste zo vers mogelijke karnemelk kunt gebruiken (zo ver mogelijk van de tht datum). de samenstelling van de verschillende culturen verandert namelijk tijdens het bewaren. In verse karnemelk zitten nog de meeste zuurvormers. Het door deze bacterien geproduceerde melkzuur wordt door andere (aromavormers) als voedsel gebruikt.
Pieter-Jan

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast