Suikervrije Bounty

Voor al die gezonde recepten die we met elkaar willen delen.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

Suikervrije Bounty

#1 Bericht door Gerda » 09-12-2015 09:07

Recept voor suikervrije bounty
ca. 35 stuks, 1,8 kh per stuk

Gevonden op de site van gezond leven met Pien.

Ingrediënten:

50 gram kokosolie
beetje zoetstof (of naar eigen smaak b.v. kokosbloesem suiker.)
100 gram slagroom
100 gram kokosmelk (Go-tan puur, zonder toevoegingen)
150 gram geraspte (biologische) kokos
ca. 225 gram (suikervrije) 86% chocolade
Werkwijze:

Doe de olie en de zoetstof in een pannetje en verwarm dit.
Voeg vervolgens de slagroom, kokosmelk en de kokosrasp toe en roer dit er ook door en breng het aan de kook (doordat olie heter is, gebeurt dit vrijwel onmiddellijk) Het bevat al niet veel vloeistof meer, dus let goed op en blijf roeren.
Laat het een minuut of vijf zachtjes koken (regelmatig roeren).
Wanneer het te droog word wat extra kokosmelk toevoegen. ( ik vind ze wat smeuig lekkerder.
Pan van het vuur halen en even laten staan, zodat het wat kan afkoelen.
Als het nog wat warm is, maar wel werkbaar, kun je er al prima mee aan de slag. Druk een flinke theelepel van het kokosmengsel in de bonbonvorm óf neem een minimuffin papieren vorm en zet dit in de minimuffinvorm. Zorg ervoor dat de bonbonvorm helemaal is gevuld (en flink is aangedrukt. In de minimuffinvorm maak je een laagje wat je goed aandrukt.
Zet dit ongeveer een half uur in de koelkast. Tot het goed is afgekoeld en stevig is.
Breek de chocolade in stukjes en de dit in een glazen of aardewerken schaaltje. Zet dit in een bak met heet water en roer het tot het volledig gesmolten is
Druk de bounty bonbons uit de vorm en haal deze helemaal door de chocolade en plaats dit op een platte plaat waar je bakpapier op hebt gelegd of nog beter een dun raster waar overtollig chocolade er nog af kan druppen. Als je de minimuffin vormpjes gebruikt, giet dan met een lepeltje een laagje chocolade op de kokoslaag. Je bepaalt zelf de dikte.
Ik maak zelf blokjes van de massa en dompel ze in de chocolade.
Wederom hard laten worden in de koelkast (ca. 30 minuten).
En dan zijn ze klaar om te proeven! Hoop dat je er net zo van geniet als ik!
Afbeelding
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

#2 Bericht door Jouke » 10-12-2015 13:12

Dit is leuk en ziet er geweldig lekker uit!
En prima lactosevrij te maken ook.
Weer een idee om in de kerstvakantie te maken :-)
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast