Pagina 1 van 1

Zalmsalade anders

Geplaatst: 09-12-2015 18:46
door Vera
Zalm in blokjes snijden.
Instrijken met rozemarijn olie - rozemarijnnaaldjes in olie even omroeren.
Op een bakblik belegd met bakpapier doen.
In de oven op ca 250 graden - ca 7 minuten. Zalm mag niet helemaal doorbakken zijn.
Groot bord beleggen met sla. Langs de buitenrand de zalmstukjes leggen.
Sinasappels pellen de parten in kleine stukjes snijden.
Dan binnen de kring van zalm leggen. Wat zwarte olijven kleinsnijden - paar eetlepels kappertjes erover strooien.
Over het geheel nogmaals rozemarijnolie doen.
Klaar, heel bijzondere zalmsalade. Wij vinden het het lekkerst als je hem een paar uur van tevoren maakt. Dan zijn de smaakjes goed ingetrokken.

Ziet er ook nog eens geweldig uit - helaas geen foto beschikbaar.

Geplaatst: 09-12-2015 19:30
door Siegfried
Hmmm Vera, altijd lekker zo'n schoteltje.

Een tip om de appelsien (sinaasappel) te snijden.

Je kan mooie partjes krijgen als je de vrucht "a vif" snijdt. Snij hiervoor de kop en het gat ervan af en plaats de vrucht stevig op je plank. Snij met een zeer scherp mes (dun fileermes is best handig) tegen het vruchtvlees af van boven naar beneden. De schil en het wit komt er nu mooi van af.
Snij zo helemaal rond de schil eraf. Laat het mes het werk doen en duw zo weinig mogelijk. Nu heb je een mooie oranje bol met witte streepjes tussen de verschillende partjes.

Neem nu de vrucht in de hand en snijdt naast zo'n streepje tot het midden. Snij nu aan de andere kant van dat partje ook langs het witte streepjes, het partje is mooi los gesneden. Ga zo verder.
Je moet het een paar keer gedaan hebben, maar je krijgt er een heel mooi bordje door. Snij de partjes boven een kom los, dan verlies je geen sap.

Misschien is een filmpje handiger?

https://www.youtube.com/watch?v=DO5KOFfEa98

Op het filmpje snijdt hij de partjes direct los, dat lukt niet direct van de eerste keer, maar oefening baart kunst en a vif gesneden citrusvruchten maken echt wel een verschil op je bord.

Geplaatst: 09-12-2015 20:15
door Vera
Dank voor de tip! Ik denk dat ik het wel snap, maar ga zo het filmpje kijken.