Pagina 1 van 1

zeewiercrackers

Geplaatst: 09-12-2015 22:55
door Nils
Uit mijn hoofd

150 gr speltmeel
75 gr pastameel (griesmeel, van die grove)
1/2 tl zout
30 gr zonnebloempitten (even roosteren)
30 gr pompoenpitten (idem)
30 gr sesamzaad (idem)
scheutje olie
2 el gedroogde zeeslavlokken
150 ml water

pitten malen in de koffiemolen
Meel, griesmeel, zeewier, zout en gemalen zaden mengen
olie en water toevoegen
tot een bal kneden
even laten rusten
heel dun uitrollen (max 2 mm)
10 tot 15 min in de oven op 225 °C

lekker voor tussendoor

Geplaatst: 10-12-2015 10:45
door Waling en Janet
Hier vinden we de zelfgemaakte crackers ook heerlijk (ik maak ze volgens dit recept. http://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=39&t=3514 )
Vind je het niet zonde om de pitten te vermalen?
De zeeslavlokken, droog je zoiets zelf of zijn ze in de winkel te koop?

Janet

Geplaatst: 10-12-2015 12:55
door Nils
Je kan een deel van de pitten apart houden ter garnering. Op deze manier kan je mooie dunne crackers bakken, erg krokant.
Ik droog mijn eigen zeesla, maar het is ook te koop bij betere delicatesse of natuurvoeding winkel

Geplaatst: 10-12-2015 13:45
door Gerda
Ik heb ook al eens de pitten heel gelaten, de crackers vallen sneller uit elkaar en ik had het gevoel dat ik een vogeltje was. Ik druk meestal wat zaden op de crackers na het rollen.

Geplaatst: 10-12-2015 19:48
door Vera
Ik ga ze in het weekend proberen. Zeesla heb ik niet, wel gedroogd zeewier dus dan dat er maar in.

Geplaatst: 11-12-2015 11:01
door Waling en Janet
Iedereen heeft weer een andere ervaring met de pitten, leuk om te lezen!
ik ga het recept van Nils zeker proberen, voor de zeesla misschien hier even buitendijks op zoek naar of gewoon in de winkel kopen.

Janet

Geplaatst: 11-12-2015 15:41
door Gerda
Laten jullie foto's zien???