Pagina 2 van 2

Geplaatst: 30-06-2018 20:24
door Vera
willemBE schreef:Jullie hebben het gewoon te druk met al die tuintjes....

:D
Klopt Willem, want ik liep vanmiddag eens langs de sugar snaps, tuinbonen en kapucijners en eigenlijk.... moet ik die gedeeltelijk morgen oogsten - blancheren en invriezen. Maar ik verzaak want er staat 23 liter melk in de koelkast en ik ga morgen voor het eerst Raclettekaas maken en een combi wit/ blauwschimmel van rauwe melk. Maandag nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Lily, bij jou dus andersom aan het werk, bij deze beginnende kaasmaker zou dan een ervaren kaasmaker moeten langskomen om kaas te maken. Ook een leuk concept toch. Vooral omdat de koeien waar de melk vanaf komt ook nog eens te bewonderen zijn.

Geplaatst: 01-07-2018 07:57
door willemBE
tis ook een gek jaar buiten.
alles gaat te snel.

kersen een maand vroeger etc.... en erg droog.
deze maand ontploft alles. dus je zal je werk hebben.

ik ga er nog wat prei inknallen deze week.... lol

@lily;
Ik denk dat het erg aangenaam is voor de mensen om de hele situatie rondom de koe eens van dichtbij mee te maken.
Tenminste ik ervaar dat zo wel. Mijn melkboer zit hier paar honderd m verderop, en ik heb daar heel goed contact mee. sjouw daar regelmatig eens rond. en kan ook alles overleggen met em.
Voor hem is het dan weer zo, dat hij het geweldig vind om te zien en te proeven wat er van zijn melk komt.

Geplaatst: 01-07-2018 13:25
door lily
Jullie zijn welkom.
Aangezien weert tegen de België 's grens aanligt ook goed te doen voor onze Belgische kaas makers.

Geplaatst: 05-07-2018 20:14
door Vera
Ik ben wel nieuwsgierig eigenlijk of er achter de schermen contacten gelegd zijn. Reza, Michel en Jouke weet ik, maar is er verder interactie?

Geplaatst: 05-07-2018 21:25
door michel92
Dat lijkt me een leuk idee Reza , maar eerst ga ik eind van de maand op vakantie! heerlijk 2 weekjes naar de griekse zon.

en we zouden ook nog naar Jouke gaan toch?

Geplaatst: 07-07-2018 02:14
door Reza
Hoi Michel.

De masterclass bij Jouke gaan we zeker doen. En afhankelijk van hoe iedereen uitkomt met de data kunnen we ook iets onderling afspreken.
Ik zit nu trouwens 2 weken onder de Surinaamse zon.
Groeten.

Geplaatst: 08-07-2018 07:45
door mariawitte
Groningen stad.
ook ik wil wel nieuwelingen op weg helpen,
maken vaak goudse en af en toe keer camembert of brie.
melk kosten delen,kan aan koe en geitemelk komen. zorg voor de lunch en jij voor wat lekkers bij de koffie
Richard en Maria

Geplaatst: 09-07-2018 15:14
door Jouke
Reza schreef:Hoi Michel.

De masterclass bij Jouke gaan we zeker doen. En afhankelijk van hoe iedereen uitkomt met de data kunnen we ook iets onderling afspreken.
Ik zit nu trouwens 2 weken onder de Surinaamse zon.
Groeten.
Ik denk dat het mooi is om het even over de vakantieperiode heen te trekken. Ik zal een topic openen voor kaas maken bij mij en dan kunnen we het daar verder afspreken.

beginnende kaasmakers zijn welkom

Geplaatst: 16-09-2018 15:41
door Henriette
Hallo,

Ook bij mij mogen beginnende kaasmakers zich aanmelden om eens mee te draaien. Ik maak Goudse kazen met en zonder kruiden en werk met een 600 liter tobbe.
Ik vermoed dat er wel 4 á 5 mensen tegelijk mee kunnen draaien.
Ik hoor het wel of er animo voor is.

Ik woon in Bergentheim, een dorpje onder Hardenberg in Overijssel.
Afbeelding

Geplaatst: 24-09-2018 19:55
door Vera
Ha weer een andere insteek! Kaasmaken met een profi.
Ik ga dat donderdag doen bij Henriette. zat al lang in het vat, maar is niet verzuurd..... Kijk ernaar uit.

Geplaatst: 24-09-2018 20:21
door Jouke
Leuk, Vera!
Veel plezier samen dames!!