Rondleiding en workshop bij Kaaslust
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Die blauwe klinkt wel alsof hij prima lukt dan , Nienke!Knuddefrutje schreef:De mijne is blauw met witte stippen/vlekken. Voelt droogfluwelig aan aan de buitenkant.
Ik heb gisteren een baby goudse aangesneden. Die was nogal zurig. Hij is natuurlijk ook pas 3 weekjes jong. Ik hoop dat de rest lekkerder wordt 😊
En die goudse laat ik dus nog maar even liggen :-)
Hij heeft het nog best naar zijn zin, voelt mooi soepel. Schimmelt een klein beetje op de coating, maar niets ernstigs.
Mijn blauwe is iets blauwer en iets minder wit dan de jouwe. Hij ligt al wel weer een tijdje in de gewone koelkast. De grot was even minder goed bereikbaar doordat de zeilen van de boot in de garage lagen (voor de koelkast-grot). Dus ik wilde niet het risico lopen hem te vergeten...
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Je pakt het met 2 handen aan.
De boor zet je op een plek in het midden, dan boor je er in, draai de boor 2 a 3x rond, dan trek je het terug.
Dan snij je een stukje van de kaas af, en zou je het weer terug kunnen stoppen.
Ik persoonlijk vraag me dan altijd af of het niet gaat schimmelen in de kaas omdat er daarna lucht bij gekomen in en omdat je het niet meer 100% terug kan proppen.
Maar pak gewoon een stuk/blok winkel kaas en boor een paar keer er in totdat je het onder de knie hebt, dan kun je het op je eigen kaasjes uitvoeren.
De boor zet je op een plek in het midden, dan boor je er in, draai de boor 2 a 3x rond, dan trek je het terug.
Dan snij je een stukje van de kaas af, en zou je het weer terug kunnen stoppen.
Ik persoonlijk vraag me dan altijd af of het niet gaat schimmelen in de kaas omdat er daarna lucht bij gekomen in en omdat je het niet meer 100% terug kan proppen.
Maar pak gewoon een stuk/blok winkel kaas en boor een paar keer er in totdat je het onder de knie hebt, dan kun je het op je eigen kaasjes uitvoeren.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Je snijdt het "dopje" met het stukje coating van je boorsel af en die stop je weer terug, want dan is je gaatje netjes dicht. Als een soort kurk, zeg maar.Friemeltje schreef: Dan snij je een stukje van de kaas af, en zou je het weer terug kunnen stoppen.
Daaroverheen smeer je dan weer een laagje coating, zodat het gaatje luchtdicht is.
Ik heb al een paar keer een kaasje geboord en het gaatje weer dichtgestopt. Er is nog geen schimmel ontstaan na het boren.Friemeltje schreef:Ik persoonlijk vraag me dan altijd af of het niet gaat schimmelen in de kaas omdat er daarna lucht bij gekomen in en omdat je het niet meer 100% terug kan proppen.
Belangrijk is wel dat het gaatje weer luchtdicht gesmeerd wordt met een beetje coating. Anders is het waarschijnlijk een ander verhaal.
En: niet de kaas met het gat een uur of wat laten liggen. Gewoon meteen het "dopje" terug in het gat steken.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Boorproef is geslaagd. Hij is goedgekeurd en dus meteen aangesneden. Hij moet wel iets op temperatuur komen voordat de smaak tot zijn recht komt.
Kaas is nog heel jong, maar wel heerlijk blauw qua smaak.
Ik ga volgende keer wel iets grotere gaten piercen. Van mij mag hij nog iets meer kleuren van binnen.
Kaas is nog heel jong, maar wel heerlijk blauw qua smaak.
Ik ga volgende keer wel iets grotere gaten piercen. Van mij mag hij nog iets meer kleuren van binnen.
-
- Jonge kaas
- Berichten: 117
- Lid geworden op: 11-11-2017 06:56
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 882
- Lid geworden op: 28-03-2016 21:04
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
-
- Jonge kaas
- Berichten: 80
- Lid geworden op: 07-11-2016 15:20
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten