Pagina 1 van 1

Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 07-09-2019 18:53
door Robert2410
Vandaag was het zover, kaas maken bij Vera in Rastdorf. Wij hadden om 11.00 uur afgesproken en dan zou de melk op temp zijn. Mijzelf kennende was ik uiteraard te vroeg en ben ik in de buurt nog even aan het toeren gegaan. Wat een mooi omgeving is dat daar. Ik kom regelmatig in de buurt omdat onze kleindochter en haar ouders in de buurt wonen. Na kennis gemaakt te hebben zijn we gelijk in kaasmaak mode gegaan. De weckketel met 24 liter melk was al aardig in de buurt. Vera heeft mij alles super uitgelegd en op mijn vragen kreeg ik direct antwoorden die ik kan gaan gebruiken. Volgens mij zijn we geëindigd met rond de 3100 gram kaas. Ik ben nu helemaal toe aan het zelf beginnen met kaas maken. We gaan zeker nog een keer afspreken om een schimmelkaas te maken. p.s van kinds af aan wilde ik nooit meer komijnekaas eten werd al ziek bij de gedachte, je raad het al vandaag echt geproefd en het was heel heel heel erg lekker. Wat kan een smaak veranderen. Helemaal top.
Net thuis dus vanuit Veelerveen nogmaals bedankt.

Robert.

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 09-09-2019 20:04
door Vera
Ha ja, het was leuk en wat mij betreft voor herhaling vatbaar.
En pas toen Robert zijn spullen aan het inpakken was dachten we aan foto's...
Wat je niet ingepakt hebt is je kaasdoek Robert.

We hebben Goudse van Nils gemaakt, mooie kaas voor de eerste keer.
Ik heb een kaasje van 700 en eentje van 400 gram. De kleine gaat zonder coating in een doos rijpen en de grotere gaat in de coating. Kaasje van de maand september!

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 19-09-2019 16:56
door Jouke
Leuk verslagje, jammer van de foto's... 8-)

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 08-10-2019 19:29
door Vera
Robert heb jij al een kaasje aangesneden?
Ik heb de grote vandaag geproefd en het is prima kaas met mooie kleine oogjes, door de Flora Danica.
Natuurlijk nog jong, maar ik heb van de week om een plukbrood met kaas te maken jonge kaas nodig.

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 08-10-2019 21:02
door Robert2410
Jazeker hebben wij die kleine opgepeuzeld. Smaak was vol, romig en lekker pittig voor 3 weken. Wil zelf een ietsie pietsie meer pit dus de grote gaat nog even wachten. Mijn schoonmoeder was jarig en i.p.v. van gebak heb ik met kaas en schaaf rondje gegeven. En alleen maar complimenten gekregen. Was dus best bijzonder. Want ik denk dat de meeste denken dat je lekkere kaas alleen maar in de winkel kunt krijgen, niet dus, gewoon uit de keuken. P.s visite heeft gewoon gebak gekregen hoor.
Maar plukbrood?????

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 09-10-2019 08:31
door FriemeItje
Robert2410 schreef:
08-10-2019 21:02
Maar plukbrood?????
Dat is een groot brood waarvan je plukt....je kunt het uiteraard ook gewoon snijden, maar het gaat om het gezellig met andere plukken.

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 17-10-2019 12:18
door Robert2410
Hoe is het plukbrood met de kaas geworden Vera.

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 17-10-2019 12:20
door Robert2410
Vera, wat is er geworden van het plukbrood met de kaas?

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 17-10-2019 17:10
door Vera
Dat was super lekker! Alleen liet het zich niet goed plukken, dus hebben we het gesneden. :lol:

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 17-10-2019 18:33
door Robert2410
Dat is nou jammer. Was ik gewend aan het woord plukbrood. Is die gesneden! ;)

Re: Kaasdag in Rastdorf

Geplaatst: 18-10-2019 08:47
door FriemeItje
Vera schreef:
17-10-2019 17:10
Dat was super lekker! Alleen liet het zich niet goed plukken, dus hebben we het gesneden. :lol:
Kwestie van harder trekken of op zijn plats gezegd rukken.
Dan krijg je ipv pluk brood, trek brood...of....ruk brood :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: