Pagina 1 van 1

online workshop

Geplaatst: 10-04-2020 17:24
door Nils
Na 5 jaar keihard werken en hard op weg te zijn met het opbouwen van een mooi bedrijf (Vlielander kaasbunker) dreigde ineens alle inkomsten weg te vallen. De corona crisis heeft het eiland op slot gegooid. Geef afzet aan toeristen, geen horeca, geen rondleidingen en workshops. Ook speciaalzaken zijn zeer terughoudend met inkoop. Van de een op de andere dag stopt alles. Gelukkig is er nog de webshop, na een fikse campagne begint de webshop aardig te lopen.
Deze week kwam ik op het idee: Waarom geen online workshop. Pakketjes met stremsel, calcium, beetje coating en zuursel samenstellen, verkopen via de webshop en dan via live video op facebook een workshop geven. Binnen 24 uur had ik 80 pakketjes verkocht. Dat overtrof alle verwachtingen. Snel weer nieuwe spullen besteld, vanaf woensdag kan ik weer leveren.
Leden van dit forum hebben dat soort ingrediënten natuurlijk allemaal in huis. Meeste zijn prima in staat op een gouds kaasje te maken, maar voor wie het leuk vindt: Alle leden van het forum zijn van harte uitgenodigd om mee te doen met misschien wel de grootste kaasmaak workshop van Nederland ooit: zondag 19 en dinsdag 21 april 10.00 uur en donderdag 23 april 19.00 uur ga ik live op facebook om een workshop kaas maken te geven https://www.facebook.com/vlielanderzelfkazer/ Gratis te volgen voor een ieder die geintreseerd is, of om gezellig mee te kletsen, vragen te stellen, etc. Welkom bij "Heel Holland maakt kaas"!!

Re: online workshop

Geplaatst: 11-04-2020 23:28
door Robert2410
Geweldig idee Nils.

Re: online workshop

Geplaatst: 12-04-2020 11:03
door Vera
Leuk plan Nils, goed bedacht!

Re: online workshop

Geplaatst: 14-04-2020 19:23
door Nic
Leuk zeg, hoop dat het lukt om mee te doen! ;)

Re: online workshop

Geplaatst: 20-04-2020 09:28
door Friemeltje
Leuk idee, jammer dat het f*ckbook is....
Ik zou zeggen maak een youtube kanaal maak video's van iets meer dan 10min, knal het vol met reclames.
Je gaat er niet rijk van worden, maar er zal dan toch wat meer jou kant op komen.

Re: online workshop

Geplaatst: 21-04-2020 09:12
door Leonberger13
Hoi kaasmaakvrienden. Juist op tijd, het is nu 21 april 09.11 uur. Weer eens op het forum bezig en las het stukje van Niels. Straks dus mooi ff kijken naar de online workshop. Altijd leuk.

Re: online workshop

Geplaatst: 22-04-2020 11:59
door Friemeltje
Ik heb naar je filmpje gekeken, ik denk dat Jouke het met me eens is....je werkt te schoon, waar is de kliederboel?!?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ziet er goed uit, informatief, leuk om te zien hoe jij/andere het doen.

Als ik je een tip mag geven, zorg dat de camera focust op de pan, zet vervolgens je AF op MF (manual focus) dan ben je dat constant scherp stellen (bewegende beelden) kwijt.
Mocht je in de gelegenheid zijn, een 2de camera, die boven op de pan staat zodat je kunt switchen tussen die 2.
Eventueel een lichtbron om de schaduw weg te werken, maar dat is meer als je het allemaal op youtube gaat zetten.

Re: online workshop

Geplaatst: 30-04-2020 20:34
door Jouke
Friemeltje schreef:
22-04-2020 11:59
Ik heb naar je filmpje gekeken, ik denk dat Jouke het met me eens is....je werkt te schoon, waar is de kliederboel?!?! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Hahaha! Ik moet zeggen: hoe kleiner de pan, hoe kleiner de kliederboel.
Ik heb vandaag met 6 liter melk gewerkt en ik heb er hélemaal geen zooitje van gemaakt. Het was bijna jammer 🤣

Re: online workshop

Geplaatst: 07-05-2020 19:52
door Nils
Kliederboel? inderdaad met 6 liter valt dat mee. Facebook is het enige medium waarop ik gratis kan live streamen.
Verder ben ik geen technisch talent, dus met camera's en instellingen.. zal er nog eens naar kijken. zondag gaan we camembert maken, volgende week blauw

Re: online workshop

Geplaatst: 08-05-2020 08:33
door Friemeltje
Mocht je vragen hebben over camera's zijn hier misschien meer die daar iets van afweten.
Ben zelf geen pro, maar schiet behoorlijk leuke plaatjes en binnenkort stap ik de video wereld in.
Heb zelf een Sony A77ii en wacht op de A7iv, maar eerst dit weekend maar weer eens kaas maken, ik mag weer van de boer. :D