Even voorstellen: Jacob Nauta, kaasmaker
Even voorstellen: Jacob Nauta, kaasmaker
Goeienavond allen,
Ik ben kaasmaker op De Wartenster in Friesland. Wij maken rauwmelkse goudse kazen. Gekke smaken is onze specialiteit. Momenteel ben ik aan het rondkijken om eens wat schimmelkazen of andere specialiteiten te maken. Hier heb ik nog geen ervaring mee. Vragen over Goudse kaas kan ik veelal wel beantwoorden.
hartelijke groet, Jacob
Ik ben kaasmaker op De Wartenster in Friesland. Wij maken rauwmelkse goudse kazen. Gekke smaken is onze specialiteit. Momenteel ben ik aan het rondkijken om eens wat schimmelkazen of andere specialiteiten te maken. Hier heb ik nog geen ervaring mee. Vragen over Goudse kaas kan ik veelal wel beantwoorden.
hartelijke groet, Jacob
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Mijn interesse voor melkverwerking ligt er in dat je als veehouder (intussen ex-veehouder) niet langer een halffabrikaat aflevert, maar een product voor consumptie. Geen annoniem product, maar een mooi product met een eigen gezicht. Naast kaas heb ik ook een paar jaar verse zuivel gemaakt. Nu maken we per keer 8000 liter melk tot kaas. (2 keer een batch van 4000 per keer)
Mijn klanten vragen momenteel om bijzondere kazen. Natuurkorsten schijnen helemaal in te zijn. (caramel, gedroogde kruiden)
Mijn klanten vragen momenteel om bijzondere kazen. Natuurkorsten schijnen helemaal in te zijn. (caramel, gedroogde kruiden)
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Hoi Jacob en wat leuk een weer een echte prof erbij!
Ik hoop dat je bij ons wat kunt weg halen want zoals Vera al zei jij kent denk ik meer dan wij.
Graag wil ik je eens vragen het recept te bekijken voor de standaard goudse en jouw advies te geven hoe wij hobby kaasmakers met weinig hoeveelheid melk een goed product op tafel kunnen zetten.
Wat is nu belangrijk en wat maakt niets uit. Luchtvochtigheid, persen , roeren, zuursel, alle info is zeer welkom.
En dan wens ik je natuurlijk ook even hartelijk welkom terwijl ik je net het hemd van het lijf heb gevraagd :oops:
Ik hoop dat je bij ons wat kunt weg halen want zoals Vera al zei jij kent denk ik meer dan wij.
Graag wil ik je eens vragen het recept te bekijken voor de standaard goudse en jouw advies te geven hoe wij hobby kaasmakers met weinig hoeveelheid melk een goed product op tafel kunnen zetten.
Wat is nu belangrijk en wat maakt niets uit. Luchtvochtigheid, persen , roeren, zuursel, alle info is zeer welkom.
En dan wens ik je natuurlijk ook even hartelijk welkom terwijl ik je net het hemd van het lijf heb gevraagd :oops:
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten