voorstellen
voorstellen
Hoi,
Ik ben Marlies, woon in het mooie Salland op een kleine boerderij. Ben druk bezig met allerlei zaken zelf maken (moestuintje, jammetjes, wildplukken, yoghurt etc) en kaas maken staat als volgend punt op mijn actielijstje... Dus eerst maar eens meelezen, info verzamelen etc voor ik er aan begin. Zodoende kwam ik op dit forum terecht.
Verdere hobbies; paarden, koken, jagen (actief met onze roedel honden).
Ik hoop binnenkort de eerste resultaten te kunnen delen met jullie.
Ik ben Marlies, woon in het mooie Salland op een kleine boerderij. Ben druk bezig met allerlei zaken zelf maken (moestuintje, jammetjes, wildplukken, yoghurt etc) en kaas maken staat als volgend punt op mijn actielijstje... Dus eerst maar eens meelezen, info verzamelen etc voor ik er aan begin. Zodoende kwam ik op dit forum terecht.
Verdere hobbies; paarden, koken, jagen (actief met onze roedel honden).
Ik hoop binnenkort de eerste resultaten te kunnen delen met jullie.
-
- Oude kaas
- Berichten: 986
- Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
beestenbende..
Ja Vera, 4 paarden, 20 fretten, 50 honden en straks nog kippen... pluizig volk genoeg hier.Vera schreef:Hartelijk welkom Marlies! Fijn iemand met een moestuin erbij! Hier worden ook volop jammetjes, siropen en likeuren gemaakt.
En paarden! Heb je zelf paarden?
Meelezen is ok, meeschrijven wordt ook op prijs gesteld....
Veel plezier.
Ik heb onlangs ook zelf Sloe Gin gemaakt, is ook erg lekker. Een typisch engels drankje voor jagers en buitenlui.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Zo Marlies, dat is een berg paarden! Heb je ze thuis staan?
Wat doe je er zoal mee?
50 Honden! Hier een stukje verderop wonen mensen die sledehonden hebben, zij hebben er ca 40 en daar hebben ze een dagtaak aan.....
Wat doe je met de fretten als ik vragen mag?
Ik ben niet nieuwsgierig, maar wil wel alles weten.
Wij hebben 2 Fjorden, daar rijden we mee onder het zadel (sinds mijn ongeluk wat minder), maar wel veel aangespannen. En heel pover 1 Labradorteefje.
Sloe Gin, vertel! Misschien handig als je het recept gelijk bij zelf likeur etc maken zet?
Ik maak bij voorkeur likeur van vers fruit, maar ben inmiddels 'gevallen' voor de Waldlikeur die John hier op het forum plaatste.
Wat doe je er zoal mee?
50 Honden! Hier een stukje verderop wonen mensen die sledehonden hebben, zij hebben er ca 40 en daar hebben ze een dagtaak aan.....
Wat doe je met de fretten als ik vragen mag?
Ik ben niet nieuwsgierig, maar wil wel alles weten.
Wij hebben 2 Fjorden, daar rijden we mee onder het zadel (sinds mijn ongeluk wat minder), maar wel veel aangespannen. En heel pover 1 Labradorteefje.
Sloe Gin, vertel! Misschien handig als je het recept gelijk bij zelf likeur etc maken zet?
Ik maak bij voorkeur likeur van vers fruit, maar ben inmiddels 'gevallen' voor de Waldlikeur die John hier op het forum plaatste.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
ja, onze paardjes, op 1 na, staan bij huis, allen KWPN. 3 merries, 1 ruin.Vera schreef:Zo Marlies, dat is een berg paarden! Heb je ze thuis staan?
Wat doe je er zoal mee?
50 Honden! Hier een stukje verderop wonen mensen die sledehonden hebben, zij hebben er ca 40 en daar hebben ze een dagtaak aan.....
Wat doe je met de fretten als ik vragen mag?
Ik ben niet nieuwsgierig, maar wil wel alles weten.
Wij hebben 2 Fjorden, daar rijden we mee onder het zadel (sinds mijn ongeluk wat minder), maar wel veel aangespannen. En heel pover 1 Labradorteefje.
Sloe Gin, vertel! Misschien handig als je het recept gelijk bij zelf likeur etc maken zet?
Ik maak bij voorkeur likeur van vers fruit, maar ben inmiddels 'gevallen' voor de Waldlikeur die John hier op het forum plaatste.
Die dagtaak, ja, dat klopt. Met de fretten fretteren wij, meestal in Schotland en Engeland, op konijnen. (Schadebestrijding).
Sloe Gin wordt gemaakt van gin of jenever, ik gebruik duitse Korn, wat op sleedoornbessen wordt gegoten. Daarbij gaan suiker en kruiden en dan twee maanden rijpen. Heerlijk! Ik ga het straks ook maken van onze zwarte bessen, gewoon omdat we niet willen wachten tot de sleedoornbessen weer rijp zijn..hihi.. Heb ook kruidendrank (zonder alcohol) gemaakt van vlierbessen. Mijn wederhelft vindt dat ontzettend lekker. Ik ga zeker eens kijken naar de waldlikeur van John. Dank voor de tip. Ik was nog niet zo ver op het forum geweest.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten