Pier
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Welkom op het forum Pier, altijd fijn om een prof aan boord te hebben!!
Net als de rest ben ik benieuwd wat je maakt daar in Noorwegen en met welke kaassoorten je ervaring hebt.
Bij de meeste gebruikers ligt de productie momenteel een beetje stil vanwege het warme weer en bij mij vanwege een verbouwing.
Maar ondertussen leuteren we vrolijk door met elkaar.
met vriendelijke groet,
Net als de rest ben ik benieuwd wat je maakt daar in Noorwegen en met welke kaassoorten je ervaring hebt.
Bij de meeste gebruikers ligt de productie momenteel een beetje stil vanwege het warme weer en bij mij vanwege een verbouwing.
Maar ondertussen leuteren we vrolijk door met elkaar.
met vriendelijke groet,
-
- Verse kaas
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 03-08-2013 06:04
- Contacteer:
Ik werk bij bij een kaasfabriek waar ze norwegia kaas maken dit is de meest gegeten kaas in Noorwegen. Het is eigenlijk bijna Goudse kaas alleen met maar de helft van het zout.
Verder wordt er in de fabriek ook bruine kaas gemaakt. Volgens mij wordt dit bijna alleen in Noorwegen gegeten. Mix van wei room en melk dat wordt ingekookt totdat je een bruine zoete caramel-bruine kaas is. En net als gele kaas met een kaasschaaf gesneden kan worden.
Thuis maak ik trouwens geen kaas. Wellicht komt dat ooit nog. maar super om jullie bezig te zien.
Verder wordt er in de fabriek ook bruine kaas gemaakt. Volgens mij wordt dit bijna alleen in Noorwegen gegeten. Mix van wei room en melk dat wordt ingekookt totdat je een bruine zoete caramel-bruine kaas is. En net als gele kaas met een kaasschaaf gesneden kan worden.
Thuis maak ik trouwens geen kaas. Wellicht komt dat ooit nog. maar super om jullie bezig te zien.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
Yuck Brunost.....mijn moeder had hem voor mij mee gebracht, ze wist dat ik dol was op kaas en karamel....wel wat mij betreft, never the tween shall meet.......brrrr... Ik houd mijn kaas en karamel strikt gescheiden :)) is toch gemaakt van Geitenmelk of kan hij ook van koeienmelk?
MVG
Danuta
MVG
Danuta
MLG
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
Danuta en de Bende van Donnersbachwald.
-
- Verse kaas
- Berichten: 12
- Lid geworden op: 03-08-2013 06:04
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten