Pier

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
pier
Verse kaas
Berichten: 12
Lid geworden op: 03-08-2013 06:04
Contacteer:

Pier

#1 Bericht door pier » 03-08-2013 08:19

Ik vond jullie forum vannacht in mijn nachtdienst in de kaasmakerij.
Ik ben 33 jaar.De laatste 15 jaar heb ik 11 jaar kaas gemaakt. Op dit moment in Noorwegen. Binnenkort meer eerst even lezen wat er al gepost is.

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#2 Bericht door Gerda » 03-08-2013 08:37

Welkom op het forum pier!

Maar jee nu word ik nieuwsgierig.
Noorwegen, woon je daar momenteel?
Welke kaas maak je dan?
En hoe ben je zo in het kaasmaken verzeild geraakt?

Gerda wil weer meer weten!!! :lol:
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#3 Bericht door johnshadows » 03-08-2013 08:54

Welkom Pier! :D
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#4 Bericht door Danuta » 03-08-2013 09:10

Hallo Pier, welkom op dit forum...nogal eentje waar ik van kan leren want ikke ben natuurlijk de babykaas hier :))


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#5 Bericht door Vera » 03-08-2013 09:43

Hallo Pier, welkom! Wat leuk, proffessioneel kaasmaker?
Ik ben net als Gerda helemaal niet nieuwsgierig, maar we willen wel all es weten. :oops:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#6 Bericht door Danuta » 03-08-2013 10:17

Vera schreef:Hallo Pier, welkom! Wat leuk, proffessioneel kaasmaker?
Ik ben net als Gerda helemaal niet nieuwsgierig, maar we willen wel all es weten. :oops:
Ik ben wel nieuwsgierig hoor... :shock: 8) :lol:


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

webmaster

#7 Bericht door webmaster » 03-08-2013 20:54

Welkom op het forum Pier, altijd fijn om een prof aan boord te hebben!!
Net als de rest ben ik benieuwd wat je maakt daar in Noorwegen en met welke kaassoorten je ervaring hebt.
Bij de meeste gebruikers ligt de productie momenteel een beetje stil vanwege het warme weer en bij mij vanwege een verbouwing.
Maar ondertussen leuteren we vrolijk door met elkaar.

met vriendelijke groet,

pier
Verse kaas
Berichten: 12
Lid geworden op: 03-08-2013 06:04
Contacteer:

#8 Bericht door pier » 05-08-2013 00:12

Ik werk bij bij een kaasfabriek waar ze norwegia kaas maken dit is de meest gegeten kaas in Noorwegen. Het is eigenlijk bijna Goudse kaas alleen met maar de helft van het zout.

Verder wordt er in de fabriek ook bruine kaas gemaakt. Volgens mij wordt dit bijna alleen in Noorwegen gegeten. Mix van wei room en melk dat wordt ingekookt totdat je een bruine zoete caramel-bruine kaas is. En net als gele kaas met een kaasschaaf gesneden kan worden.

Thuis maak ik trouwens geen kaas. Wellicht komt dat ooit nog. maar super om jullie bezig te zien.

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#9 Bericht door Danuta » 05-08-2013 19:27

Yuck Brunost.....mijn moeder had hem voor mij mee gebracht, ze wist dat ik dol was op kaas en karamel....wel wat mij betreft, never the tween shall meet.......brrrr... Ik houd mijn kaas en karamel strikt gescheiden :)) is toch gemaakt van Geitenmelk of kan hij ook van koeienmelk?


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

pier
Verse kaas
Berichten: 12
Lid geworden op: 03-08-2013 06:04
Contacteer:

#10 Bericht door pier » 06-08-2013 18:23

brunost wordt van beide melksoorten gemaakt geit en koe. Het is ook niet mijn favoriet.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten