Even voorstellen,Pim

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Pimmels
Verse kaas
Berichten: 18
Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
Contacteer:

Even voorstellen,Pim

#1 Bericht door Pimmels » 23-09-2013 20:30

Mijn naam is Pim van Coeverden en ik ben nieuw hier op het forum.
Ik ben net begonnen met kaas maken omdat me dat een mooie aanvulling leek op mijn
eerste passie: bier brouwen.
Door dat bier brouwen zit ik ruim in m'n apperatuur zoals pannen, emmers,thermometers
en een processor gestuurde koelkast die ook kan verwarmen,

Een veehouder om de hoek levert de rauwe melk voor mijn kaasjes.

Ik ben begonnen met een Caerphilly kaasje maar dat was redelijk droog en aan de zurige kant.

Op dit moment ligt een Goudse kaas van 1700 gram te drogen na het pekelbad.
Ik ben erg benieuwd naar het resultaat !

Ik merk wel dat ik nog veel moet leren, en vooral vaak kaas moet maken om ervaring op te
doen.
Het forum gaat me daar zeker bij helpen!

Vrgr
Pim

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#2 Bericht door Gerda » 23-09-2013 20:34

Hoi Pim,

Welkom hier!
Ik denk dat je het hier heel leuk gaat vinden, een schat aan informatie hier met geweldig leuke mensen, wat wil je nog meer?

Graag zien we je foto van je mooie goudse 1700 gram wouw. :wink:

Veel plezier op het forum ik hoop veel van je te lezen.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

webmaster

#3 Bericht door webmaster » 23-09-2013 20:39

Nogmaals welkom op het forum Pim!
Schaam je er niet voor als er in het begin een kaasje niet uitpakt zoals deze is bedoeld, hebben we allemaal gehad en af en toe nog wel....
En houd vooral aantekeningen bij tijdens het maken, zodat je (eventueel met onze hulp) aan de hand van de aantekeningen en het geproefde resultaat kan kijken wat er te verbeteren valt.
Je gebruikt de melk ook ongepasteuriseerd?

Pimmels
Verse kaas
Berichten: 18
Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
Contacteer:

#4 Bericht door Pimmels » 23-09-2013 20:48

webmaster schreef:Nogmaals welkom op het forum Pim!
Schaam je er niet voor als er in het begin een kaasje niet uitpakt zoals deze is bedoeld, hebben we allemaal gehad en af en toe nog wel....
En houd vooral aantekeningen bij tijdens het maken, zodat je (eventueel met onze hulp) aan de hand van de aantekeningen en het geproefde resultaat kan kijken wat er te verbeteren valt.
Je gebruikt de melk ook ongepasteuriseerd?
Ja de melk komt zo van de Campina boer hier verder op en is dagvers.
Ik voeg overigens geen salpeterzuur toe,zoudat beter zijn?

Pimmels
Verse kaas
Berichten: 18
Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
Contacteer:

#5 Bericht door Pimmels » 23-09-2013 21:14

Gerda schreef:Hoi Pim,

Welkom hier!
Ik denk dat je het hier heel leuk gaat vinden, een schat aan informatie hier met geweldig leuke mensen, wat wil je nog meer?

Graag zien we je foto van je mooie goudse 1700 gram wouw. :wink:

Veel plezier op het forum ik hoop veel van je te lezen.
Ik ga in de loop van de week eens uitvinden hoe alles werkt hier en dan zal ik een foto plaatsen,ik denk overigens niet dat ie 1700 gram blijft wegen, hij zal
best nog wat indrogen denk ik!

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#6 Bericht door Gerda » 23-09-2013 21:18

Dat denk ik ook, maar als startgewicht heel mooi hoor!
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

webmaster

#7 Bericht door webmaster » 23-09-2013 21:22

Salpeterzuur hoeft niet, maar het verkleint het risico op boterzuurbacterieen. Dit is een externe besmetting, dus zit niet in de melk die uit de uier komt.
Ik gebruik het zelf wel vanuit "better safe then sorry" omdat ik in het begin wel eens zgn "laat los" heb gehad. Kaas zwelt dan op en bij aansnijden ruikt hij muf en gassig.
Foto kan je toevoegen via de link "Voer een foto toe" onder het veld waar je het bericht intypt. Zie hier...

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#8 Bericht door johnshadows » 24-09-2013 08:11

Hey Pim,
Welkom op het forum.
Blij dat je ons komt vervoegen. :wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Danuta
Extra belegen kaas
Berichten: 352
Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
Contacteer:

#9 Bericht door Danuta » 24-09-2013 11:05

Hi Pim welkom op dit forum....en ieder ander trouwens die ik gemist heb tijdens mijn reizen :))


MVG


Danuta
MLG

Danuta en de Bende van Donnersbachwald.

Pimmels
Verse kaas
Berichten: 18
Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
Contacteer:

#10 Bericht door Pimmels » 24-09-2013 12:36

Dank voor alle leuke welkomst berichtjes.

Ik ben verder te vinden als Pimmels op dit forum, dan sluit mijn web naam wat beter aan bij de naam van m'n kaasjes.(en m'n biertjes) :D

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#11 Bericht door Vera » 24-09-2013 19:35

Ha Pim, welkom hoor. Leuk dat je de club komt versterken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten