Even voorstellen,Pim
-
- Verse kaas
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
- Contacteer:
Even voorstellen,Pim
Mijn naam is Pim van Coeverden en ik ben nieuw hier op het forum.
Ik ben net begonnen met kaas maken omdat me dat een mooie aanvulling leek op mijn
eerste passie: bier brouwen.
Door dat bier brouwen zit ik ruim in m'n apperatuur zoals pannen, emmers,thermometers
en een processor gestuurde koelkast die ook kan verwarmen,
Een veehouder om de hoek levert de rauwe melk voor mijn kaasjes.
Ik ben begonnen met een Caerphilly kaasje maar dat was redelijk droog en aan de zurige kant.
Op dit moment ligt een Goudse kaas van 1700 gram te drogen na het pekelbad.
Ik ben erg benieuwd naar het resultaat !
Ik merk wel dat ik nog veel moet leren, en vooral vaak kaas moet maken om ervaring op te
doen.
Het forum gaat me daar zeker bij helpen!
Vrgr
Pim
Ik ben net begonnen met kaas maken omdat me dat een mooie aanvulling leek op mijn
eerste passie: bier brouwen.
Door dat bier brouwen zit ik ruim in m'n apperatuur zoals pannen, emmers,thermometers
en een processor gestuurde koelkast die ook kan verwarmen,
Een veehouder om de hoek levert de rauwe melk voor mijn kaasjes.
Ik ben begonnen met een Caerphilly kaasje maar dat was redelijk droog en aan de zurige kant.
Op dit moment ligt een Goudse kaas van 1700 gram te drogen na het pekelbad.
Ik ben erg benieuwd naar het resultaat !
Ik merk wel dat ik nog veel moet leren, en vooral vaak kaas moet maken om ervaring op te
doen.
Het forum gaat me daar zeker bij helpen!
Vrgr
Pim
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Nogmaals welkom op het forum Pim!
Schaam je er niet voor als er in het begin een kaasje niet uitpakt zoals deze is bedoeld, hebben we allemaal gehad en af en toe nog wel....
En houd vooral aantekeningen bij tijdens het maken, zodat je (eventueel met onze hulp) aan de hand van de aantekeningen en het geproefde resultaat kan kijken wat er te verbeteren valt.
Je gebruikt de melk ook ongepasteuriseerd?
Schaam je er niet voor als er in het begin een kaasje niet uitpakt zoals deze is bedoeld, hebben we allemaal gehad en af en toe nog wel....
En houd vooral aantekeningen bij tijdens het maken, zodat je (eventueel met onze hulp) aan de hand van de aantekeningen en het geproefde resultaat kan kijken wat er te verbeteren valt.
Je gebruikt de melk ook ongepasteuriseerd?
-
- Verse kaas
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
- Contacteer:
Ja de melk komt zo van de Campina boer hier verder op en is dagvers.webmaster schreef:Nogmaals welkom op het forum Pim!
Schaam je er niet voor als er in het begin een kaasje niet uitpakt zoals deze is bedoeld, hebben we allemaal gehad en af en toe nog wel....
En houd vooral aantekeningen bij tijdens het maken, zodat je (eventueel met onze hulp) aan de hand van de aantekeningen en het geproefde resultaat kan kijken wat er te verbeteren valt.
Je gebruikt de melk ook ongepasteuriseerd?
Ik voeg overigens geen salpeterzuur toe,zoudat beter zijn?
-
- Verse kaas
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
- Contacteer:
Ik ga in de loop van de week eens uitvinden hoe alles werkt hier en dan zal ik een foto plaatsen,ik denk overigens niet dat ie 1700 gram blijft wegen, hij zalGerda schreef:Hoi Pim,
Welkom hier!
Ik denk dat je het hier heel leuk gaat vinden, een schat aan informatie hier met geweldig leuke mensen, wat wil je nog meer?
Graag zien we je foto van je mooie goudse 1700 gram wouw. :wink:
Veel plezier op het forum ik hoop veel van je te lezen.
best nog wat indrogen denk ik!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Salpeterzuur hoeft niet, maar het verkleint het risico op boterzuurbacterieen. Dit is een externe besmetting, dus zit niet in de melk die uit de uier komt.
Ik gebruik het zelf wel vanuit "better safe then sorry" omdat ik in het begin wel eens zgn "laat los" heb gehad. Kaas zwelt dan op en bij aansnijden ruikt hij muf en gassig.
Foto kan je toevoegen via de link "Voer een foto toe" onder het veld waar je het bericht intypt. Zie hier...
Ik gebruik het zelf wel vanuit "better safe then sorry" omdat ik in het begin wel eens zgn "laat los" heb gehad. Kaas zwelt dan op en bij aansnijden ruikt hij muf en gassig.
Foto kan je toevoegen via de link "Voer een foto toe" onder het veld waar je het bericht intypt. Zie hier...
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 352
- Lid geworden op: 17-07-2013 10:20
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 18
- Lid geworden op: 23-09-2013 15:01
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten