Nieuw hier uit Noord-Brabant
Nieuw hier uit Noord-Brabant
Zoals de meesten hier heb ook ik al heel veel gelezen hier op het forum.
Er worden zeker interessante items aangehaald waar je inderdaad heel veel inspiratie uit haalt :-)
Ik vind het ook een prachtige ambacht!
Ik wil me hierbij dan ook even voorstellen. Ik ben Bart 36 jaar woonachtig in Baarle-Nassau. Zelf werk ik in België als opvoeder op een zorgboerderij bij volwassenen met een mentale beperking. Op de Zorgboerderij ben ik aangesteld als verzuivelaar waar ik dus samen met de cliënten werk. Dit doe ik nu al zo een 6 jaar. We verwerken per jaar zo een 35000 liter tot verschillende zuivelproducten. Het vaste assortiment bestaat uit de gewone rauwe melk, kwark, standyoghurt, halfharde kazen (gewone en kruiden varianten). Daarnaast experimenteer ik ook wel eens met verse roomkazen, grillkaas, ricotta, …
Op onze gemeenschap die ook een bakkerij, landbouw, tuinderij, verwerking omvat hanteren we het biologisch-dynamische principe.
Dit wil dus zeggen voor de kazen, niet pasteuriseren of homogeniseren, geen salpeter, geen lysozym gebruiken. Maar de echte verse onbehandelde melk met kazen vol van smaak!
Met vriendelijke groet
Bart
Er worden zeker interessante items aangehaald waar je inderdaad heel veel inspiratie uit haalt :-)
Ik vind het ook een prachtige ambacht!
Ik wil me hierbij dan ook even voorstellen. Ik ben Bart 36 jaar woonachtig in Baarle-Nassau. Zelf werk ik in België als opvoeder op een zorgboerderij bij volwassenen met een mentale beperking. Op de Zorgboerderij ben ik aangesteld als verzuivelaar waar ik dus samen met de cliënten werk. Dit doe ik nu al zo een 6 jaar. We verwerken per jaar zo een 35000 liter tot verschillende zuivelproducten. Het vaste assortiment bestaat uit de gewone rauwe melk, kwark, standyoghurt, halfharde kazen (gewone en kruiden varianten). Daarnaast experimenteer ik ook wel eens met verse roomkazen, grillkaas, ricotta, …
Op onze gemeenschap die ook een bakkerij, landbouw, tuinderij, verwerking omvat hanteren we het biologisch-dynamische principe.
Dit wil dus zeggen voor de kazen, niet pasteuriseren of homogeniseren, geen salpeter, geen lysozym gebruiken. Maar de echte verse onbehandelde melk met kazen vol van smaak!
Met vriendelijke groet
Bart
-
- Verse kaas
- Berichten: 51
- Lid geworden op: 07-06-2017 16:05
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Belegen kaas
- Berichten: 288
- Lid geworden op: 28-12-2016 14:10
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Bart kan (nog) geen websiteadressen posten maar zond mij per mail dit adres: www.widar.be
Ziet er allemaal heel goed uit! Leuk.
Ziet er allemaal heel goed uit! Leuk.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten