hallo ff kennismaken
hallo ff kennismaken
Zal me even voorstellen ik ben kees en kom uit katwijk zh
was al ff bezig met wijn maken en nu dan ook kaas (jes), heb er nu twee in de grot staan en naar mijn mening wel gelukt...ging wel wat chaotisch en lag pas om 3 uur in bed maar dan heb je wat :wink:
Ik kwam er ook achter dat mijn pan te klein was ( t`ging net)...nu mijn vraag:
bij hobbybrouwshop zag ik een thermoport pan, is dat wat ?
omdat hij de temp. vasthoudt dacht ik zo.
Van de rest nog dit.. vind dit een prachtig forum en heb er al veel aan gehad,en hoop er nog nog veel meer aan te beleven.
was al ff bezig met wijn maken en nu dan ook kaas (jes), heb er nu twee in de grot staan en naar mijn mening wel gelukt...ging wel wat chaotisch en lag pas om 3 uur in bed maar dan heb je wat :wink:
Ik kwam er ook achter dat mijn pan te klein was ( t`ging net)...nu mijn vraag:
bij hobbybrouwshop zag ik een thermoport pan, is dat wat ?
omdat hij de temp. vasthoudt dacht ik zo.
Van de rest nog dit.. vind dit een prachtig forum en heb er al veel aan gehad,en hoop er nog nog veel meer aan te beleven.
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Goedemorgen en welkom op het forum.
De meeste kaasmakers gebruiken een weckpan, deze kun je ook instellen op een bepaalde temp. (en ca zelfde prijs als thermopan)
Wat ook kan is een hele grote pan met warm water en dan daar in een kleinere pan met melk, soort au bain-marie achtig.
Maar je kunt het ook gewoon op gas/elek doen <- zeer moeilijk om juiste temp aan te houden.
De thermopan zou ook kunnen, alleen uitkijken dat wanneer het iets te warm word je problemen gaat hebben het weer te koelen.
Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust!
Veel Kaas maak plezier.
De meeste kaasmakers gebruiken een weckpan, deze kun je ook instellen op een bepaalde temp. (en ca zelfde prijs als thermopan)
Wat ook kan is een hele grote pan met warm water en dan daar in een kleinere pan met melk, soort au bain-marie achtig.
Maar je kunt het ook gewoon op gas/elek doen <- zeer moeilijk om juiste temp aan te houden.
De thermopan zou ook kunnen, alleen uitkijken dat wanneer het iets te warm word je problemen gaat hebben het weer te koelen.
Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust!
Veel Kaas maak plezier.
-
- Extra belegen kaas
- Berichten: 454
- Lid geworden op: 15-12-2017 16:38
- Contacteer:
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Als de kaas gaat stemmen is het verstandiger om het uit te zetten, door de dichtheid van de wrongel laat het geen warmte door, dus zie je al snel dat het richting 40 graden gaat of 50 als je pech hebt.
Na dat het gesneden is en je bent aan het roeren kun je het weer aan zetten, het helpt ook handig mee als je de wrongel gaat wassen en je haalt je gewenste temp niet.
Over het algemeen blijft het redelijk op temperatuur, er zit standaard en deksel bij.
Na dat het gesneden is en je bent aan het roeren kun je het weer aan zetten, het helpt ook handig mee als je de wrongel gaat wassen en je haalt je gewenste temp niet.
Over het algemeen blijft het redelijk op temperatuur, er zit standaard en deksel bij.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten