paul schreef:Wat moet ik hierop zeggen??????? :)
paul
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
- johnshadows
- Overjarige kaas
- Berichten: 2319
- Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 1152
- Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
- Contacteer:
Paul, je krijgt hier ook heus serieuze antwoorden hoor. Het is niet enkel onzin wat de klok slaat. :)
Alvast een tip: gebruik een beetje Calcium Chloride als je met pakken melk werkt, daarvan gaat de stremming beter. Dit is verkrijgbaar bij brouwland en andere bekende webshops. Niet in paniek raken als de stremming evengoed nog langer duurt. Dit kan wel oplopen tot een uur. In de meeste omschrijvingen staat het korter voorgeschreven, maar hou rekening met langer. Succes
Alvast een tip: gebruik een beetje Calcium Chloride als je met pakken melk werkt, daarvan gaat de stremming beter. Dit is verkrijgbaar bij brouwland en andere bekende webshops. Niet in paniek raken als de stremming evengoed nog langer duurt. Dit kan wel oplopen tot een uur. In de meeste omschrijvingen staat het korter voorgeschreven, maar hou rekening met langer. Succes
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 3555
- Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
- Contacteer:
Gebruik een goed zuursel en evtueel kun je een heel klein beetje room toevoegen, komt de smaak ten goede.Nils schreef:Paul, je krijgt hier ook heus serieuze antwoorden hoor. Het is niet enkel onzin wat de klok slaat. :)
Alvast een tip: gebruik een beetje Calcium Chloride als je met pakken melk werkt, daarvan gaat de stremming beter. Dit is verkrijgbaar bij brouwland en andere bekende webshops. Niet in paniek raken als de stremming evengoed nog langer duurt. Dit kan wel oplopen tot een uur. In de meeste omschrijvingen staat het korter voorgeschreven, maar hou rekening met langer. Succes
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Ok serieuze tips. Smilies en andere flauwekul aan de kant.
Leg vanaf het eerste begin vast hoe je de kaas gemaakt hebt en wat bijzonderheden waren. Hoe lang, hoe zwaar geperst en gepekeld en hoe verliep de rijping bijvoorbeeld.
Goede tip die ik van Gerda kreeg, noteer dan later erbij hoe de kaas eruit zag toen je hem opensneed en heel belangrijk hoe hij smaakte.
Ik heb een worddocument(je - ben ook nog maar kort bezig) waar al deze gegevens instaan.
Leg vanaf het eerste begin vast hoe je de kaas gemaakt hebt en wat bijzonderheden waren. Hoe lang, hoe zwaar geperst en gepekeld en hoe verliep de rijping bijvoorbeeld.
Goede tip die ik van Gerda kreeg, noteer dan later erbij hoe de kaas eruit zag toen je hem opensneed en heel belangrijk hoe hij smaakte.
Ik heb een worddocument(je - ben ook nog maar kort bezig) waar al deze gegevens instaan.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Verse kaas
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 30-10-2013 22:49
- Contacteer:
Ik vind het wel grappig die gekkigheid.
Ik heb t starterspakket van Brouwland, Hier zit alles bij. Ik weet niet of t goed spul is. Maar voor te beginnen zal t wel goed zijn.
Vera, Dat is een goeie tip om ook t resultaat op te schrijven. Was inderdaad van plan om alles bij te houden, maar aan t resultaat had ik niet gedacht.
Ik heb t starterspakket van Brouwland, Hier zit alles bij. Ik weet niet of t goed spul is. Maar voor te beginnen zal t wel goed zijn.
Vera, Dat is een goeie tip om ook t resultaat op te schrijven. Was inderdaad van plan om alles bij te houden, maar aan t resultaat had ik niet gedacht.
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 17
- Lid geworden op: 30-10-2013 22:49
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten