paul

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Bericht
Auteur
Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#26 Bericht door Gerda » 05-11-2013 21:17

paul schreef:Wat moet ik hierop zeggen??????? :)

Afbeelding
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#27 Bericht door johnshadows » 06-11-2013 13:52

Vera schreef:John, ik zit elke keer te grijnzen bij je posts....
Afbeelding
Dank je, maar het heeft niet veel met kaas te maken.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Nils
Overjarige kaas
Berichten: 1152
Lid geworden op: 11-07-2013 00:43
Contacteer:

#28 Bericht door Nils » 06-11-2013 14:44

Paul, je krijgt hier ook heus serieuze antwoorden hoor. Het is niet enkel onzin wat de klok slaat. :)
Alvast een tip: gebruik een beetje Calcium Chloride als je met pakken melk werkt, daarvan gaat de stremming beter. Dit is verkrijgbaar bij brouwland en andere bekende webshops. Niet in paniek raken als de stremming evengoed nog langer duurt. Dit kan wel oplopen tot een uur. In de meeste omschrijvingen staat het korter voorgeschreven, maar hou rekening met langer. Succes

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#29 Bericht door Gerda » 06-11-2013 18:52

Nils schreef:Paul, je krijgt hier ook heus serieuze antwoorden hoor. Het is niet enkel onzin wat de klok slaat. :)
Alvast een tip: gebruik een beetje Calcium Chloride als je met pakken melk werkt, daarvan gaat de stremming beter. Dit is verkrijgbaar bij brouwland en andere bekende webshops. Niet in paniek raken als de stremming evengoed nog langer duurt. Dit kan wel oplopen tot een uur. In de meeste omschrijvingen staat het korter voorgeschreven, maar hou rekening met langer. Succes
Gebruik een goed zuursel en evtueel kun je een heel klein beetje room toevoegen, komt de smaak ten goede.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#30 Bericht door Vera » 06-11-2013 19:41

Ok serieuze tips. Smilies en andere flauwekul aan de kant.

Leg vanaf het eerste begin vast hoe je de kaas gemaakt hebt en wat bijzonderheden waren. Hoe lang, hoe zwaar geperst en gepekeld en hoe verliep de rijping bijvoorbeeld.

Goede tip die ik van Gerda kreeg, noteer dan later erbij hoe de kaas eruit zag toen je hem opensneed en heel belangrijk hoe hij smaakte.
Ik heb een worddocument(je - ben ook nog maar kort bezig) waar al deze gegevens instaan.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

paul
Verse kaas
Berichten: 17
Lid geworden op: 30-10-2013 22:49
Contacteer:

#31 Bericht door paul » 06-11-2013 20:35

Ik vind het wel grappig die gekkigheid.

Ik heb t starterspakket van Brouwland, Hier zit alles bij. Ik weet niet of t goed spul is. Maar voor te beginnen zal t wel goed zijn.

Vera, Dat is een goeie tip om ook t resultaat op te schrijven. Was inderdaad van plan om alles bij te houden, maar aan t resultaat had ik niet gedacht.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#32 Bericht door Vera » 06-11-2013 21:27

Gelukkig dat het je niet stoort ons offtopic gezever....

Ik ben ook begonnen met het starterspakket van Brouwland, volgens mij allemaal prima. Heb je het pakket met de pers erbij gekocht?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

paul
Verse kaas
Berichten: 17
Lid geworden op: 30-10-2013 22:49
Contacteer:

#33 Bericht door paul » 07-11-2013 20:20

Heb het pakket zonder pers. Hier op het forum :D heb ik al gemakkelijke oplossing voor een pers gezien.

paul

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 7 gasten