Tom

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
TomL
Verse kaas
Berichten: 10
Lid geworden op: 10-08-2019 01:12
Contacteer:

Tom

#1 Bericht door TomL » 19-08-2019 19:46

Hallo,
Even voorstellen, ik ben Tom en woon in Schoten ( Belgie).
Een klein jaartje geleden ben ik begonnen met kaasmaken, of toch proberen 😂.
1ste kaas viel best mee, 2de en derde redelijk. Dus ben ik op zoek gegaan naar meer info.
Wat dacht je, in Belgie weinig tot niets te vinden, tot ik bij jullie terecht ben gekomen.
Zeer goede en leuke blog met zeer intressante info 👍

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

Re: Tom

#2 Bericht door Vera » 19-08-2019 20:03

Dag Tom uit Schoten Belgie...
Veel 'kazen' uit Belgie gingen je voor.
Maar vertel, wat ging er mis met die kaas?
Ja info is er hier genoeg, heb je vragen stel ze gerust.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

FriemeItje
Jong belegen kaas
Berichten: 165
Lid geworden op: 28-07-2019 10:40
Contacteer:

Re: Tom

#3 Bericht door FriemeItje » 19-08-2019 21:02

Welkom op het forum, lees rustig rond, en mocht je vragen hebben, niet schromen maar posten!
Veel plezier met kaas maken

TomL
Verse kaas
Berichten: 10
Lid geworden op: 10-08-2019 01:12
Contacteer:

Re: Tom

#4 Bericht door TomL » 20-08-2019 00:41

Vera schreef:
19-08-2019 20:03
Dag Tom uit Schoten Belgie...
Veel 'kazen' uit Belgie gingen je voor.
Maar vertel, wat ging er mis met die kaas?
Ja info is er hier genoeg, heb je vragen stel ze gerust.
Hoi Vera,
Mijn eerste kaasje te vroeg aangesneden denk ik, want het was nog redelijk nat en wit.
2de kaasje had ik met kruiden gemaakt (chili, gember,look), maar rond sommige stukken was schimmel gekomen.
3de kaasje was goed, maar miste wat smaak vond ik.

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

Re: Tom

#5 Bericht door Jouke » 20-08-2019 07:01

Welkom Tom.
Kijk lekker rond en geniet van het kaasmaken!
Hier hebben mensen vaak behoorlijk succes als ze het recept van de "Goudse van Nils" gebruiken. Misschien kun je dat eens proberen?
Afbeelding

FriemeItje
Jong belegen kaas
Berichten: 165
Lid geworden op: 28-07-2019 10:40
Contacteer:

Re: Tom

#6 Bericht door FriemeItje » 20-08-2019 08:39

TomL schreef:
20-08-2019 00:41
Vera schreef:
19-08-2019 20:03
Dag Tom uit Schoten Belgie...
Veel 'kazen' uit Belgie gingen je voor.
Maar vertel, wat ging er mis met die kaas?
Ja info is er hier genoeg, heb je vragen stel ze gerust.
Hoi Vera,
Mijn eerste kaasje te vroeg aangesneden denk ik, want het was nog redelijk nat en wit.
2de kaasje had ik met kruiden gemaakt (chili, gember,look), maar rond sommige stukken was schimmel gekomen.
3de kaasje was goed, maar miste wat smaak vond ik.

Kruiden en dergelijke eerst koken voor je ze bij de kaas doet, dit om bacteriën en schimmels te voorkomen.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

Re: Tom

#7 Bericht door Vera » 20-08-2019 17:33

Kaas krijgt pas smaak na een paar weken, wat langer laten liggen dus. Geduld oefenen. ;)
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten