Hoi, me even voorstellen, ik ben Joke, mama van een dochtertje van 8 en wij zijn allebei serieuze 'kaasboeren'. Aangezien ik graag alles zelf kweek en maak, (paddenstoelen, moestuin, allerlei brouwsels en baksels) heb ik dan toch maar eens eindelijk een kleine investering gedaan in een paar boekjes en een startsetje. Na drie kaasprobeersels valt het me al op: dit is niet vanzelfsprekend. Mozarella die brokkelde, rubberen fetakaas en eetbare ricotta.
Gelukkig leer ik altijd graag bij!
Vandaar dat ik me hier heb aangemeld, dat ik bij vragen eerst kan horen bij anderen vooraleer zelf het wiel uit te vinden. Of het warm water.
groetjes
joke
nieuw uit Antwerpen
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: nieuw uit Antwerpen
Hallo Joke, welkom bij de andere 'kaasboeren'.
Nee, kaasmaken is niet vanzelfsprekend in het begin, maar wordt dat na verloop van tijd gewoon wel.
Als je vragen hebt, stel ze, maar plaats ook gelijk het recept dat je gevolgd hebt erbij, dan vinden we misschien aanknopingspunten waar er mogelijk iets mis is gegaan. En de eerste goede raad alvast, noteer altijd alles als je aan het kaasmaken bent, dan kun je later terugzien waar er afwijkingen van het recept waren.
Succes met je kaasavonturen.
Nee, kaasmaken is niet vanzelfsprekend in het begin, maar wordt dat na verloop van tijd gewoon wel.
Als je vragen hebt, stel ze, maar plaats ook gelijk het recept dat je gevolgd hebt erbij, dan vinden we misschien aanknopingspunten waar er mogelijk iets mis is gegaan. En de eerste goede raad alvast, noteer altijd alles als je aan het kaasmaken bent, dan kun je later terugzien waar er afwijkingen van het recept waren.
Succes met je kaasavonturen.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Jong belegen kaas
- Berichten: 165
- Lid geworden op: 28-07-2019 10:40
- Contacteer:
Re: nieuw uit Antwerpen
Gezellig met het hele gezin!
Veel plezier.
Veel plezier.
Re: nieuw uit Antwerpen
Dank jullie wel!
De rubberen feta is trouwens na een paar dagen heerlijk smeuiig en kruimig geworden, net nog heerlijk van gegeten
De rubberen feta is trouwens na een paar dagen heerlijk smeuiig en kruimig geworden, net nog heerlijk van gegeten
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: nieuw uit Antwerpen
Fijn dat het meevalt!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2313
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten