Voorstellen

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
ikedayama2@gmail.com

Voorstellen

#1 Bericht door ikedayama2@gmail.com » 29-01-2020 21:16

Hallo, Dank voor acceptatie op dit forum! Ik ben Marielle woonachtig in de Bourgogne. We willen dit jaar gaan beginnen met (gele) kaas maken van de melk van onze schapen. We moeten echter nog alles leren :-) dus ik kan alle info die jullie gepost hebben goed gebruiken. Nog iemand anders in dept. 71 die op dit forum zit?

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2313
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

Re: Voorstellen

#2 Bericht door Jouke » 30-01-2020 09:33

Welkom op dit leuke forum.
Ik heb jouw berichtje even een eigen plekje gegeven, zodat iedereen duidelijk kan zien dat je je voorstelt.

Wat een spannend project!
Er is hier van alles te lezen, dus je kunt je helemaal uitleven.
Vooral de informatie in het stuk "Wat je moet weten voor je kaas gaat maken" is heel nuttig.
En als je vragen hebt: stel ze gerust, want daar zijn we voor!
Afbeelding

FriemeItje
Jong belegen kaas
Berichten: 165
Lid geworden op: 28-07-2019 10:40
Contacteer:

Re: Voorstellen

#3 Bericht door FriemeItje » 30-01-2020 12:35

Welkom op het forum.
Succes met (witte) schapen kaas (geel) te maken :)

Hopelijk is dit niet je doorgaande email adres, anders even een nieuw account aanmaken/vragen aan beheerders om het te veranderen.

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

Re: Voorstellen

#4 Bericht door Vera » 30-01-2020 13:48

Welkom! Wat leuk weer iemand die van melk van eigen dieren kaas gaat maken. Hoeveel schapen hebben jullie?

Succes en vraag vooral als dingen niet duidelijk zijn.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

ikedayama2@gmail.com

Re: Voorstellen

#5 Bericht door ikedayama2@gmail.com » 31-01-2020 00:53

Dank je. Geen geheel witte schapen maar Thones et Martod, een ras uit de Savoie met zwarte snuitjes, oren en sokjes. In onze regio maken ze alleen witte kazen en volgens Nle kaaskenners hier zou gele kaas hier niet lukken (!). Ik ben benieuwd dus of het goed gaat komen bij ons :-)

En goed gezien …. nee, dit is een avatar mailadres, niet mijn normale mail.

FriemeItje schreef:
30-01-2020 12:35
Welkom op het forum.
Succes met (witte) schapen kaas (geel) te maken :)

Hopelijk is dit niet je doorgaande email adres, anders even een nieuw account aanmaken/vragen aan beheerders om het te veranderen.

jan96

Re: Voorstellen

#6 Bericht door jan96 » 31-01-2020 11:15

welkom hier
gele kaas maken gaat niet lukken van schapen melk, dat kan alleen van koeienmelk. Je kan wel goudse kaas maken van je schapenmelk, maar dan is die wit, dat komt omdat schapen net als geiten de caroteen in het voer omzetten in vitamine a. koeien doen dit niet, hierdoor is het vet in koeienmelk geel en wordt de kaas ook geel.

FriemeItje
Jong belegen kaas
Berichten: 165
Lid geworden op: 28-07-2019 10:40
Contacteer:

Re: Voorstellen

#7 Bericht door FriemeItje » 31-01-2020 16:13

Je zou uiteraard voor de grap het kunnen geel kleuren :D

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

Re: Voorstellen

#8 Bericht door Vera » 31-01-2020 16:32

Zat ik ook al aan te denken, met een druppeltje annatto.... :mrgreen:
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

ikedayama2@gmail.com

Re: Voorstellen

#9 Bericht door ikedayama2@gmail.com » 31-01-2020 23:53

Geweldig, direct weer een hoop geleerd. Maar hoe kan het dan dat de Manchego van schaap geel is en de Tomme de Brebis uit de Savoye ook (lichtgeel weliswaar). Zijn die "kunstmatig" bijgekleurd?

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast