Hoi allemaal,
Mijn naam is Dennis ter Denge en ik ben op dit moment student voedingsmiddelentechnologie aan van Hall Larenstein te Leeuwarden.
Ik heb een passie voor zuiveltechnologie en maak thuis ook met enige regelmaat kwark en kaas. Ik wil het graag uitbreiden naar yoghurt en vanille vla.
Mochten er vragen zijn, dan kan ik mijn dictaten opzoeken wat je vraag is, maar het is voornamelijk ook veel proberen.
Met vriendelijke groet,
Dennis ter Denge
Kennis making
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Kennis making
Hey, ik had je bericht helemaal niet gezien.
Een recept voor vanillevla, daar zou mijn man erg blij van worden.....
Een recept voor vanillevla, daar zou mijn man erg blij van worden.....
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: Kennis making
Leuk!
Kwark de naloper van yoghurt?
Wat meer wei (terug) bij de kwark doen en je hebt yoghurt.
Maar Vanillevla, is dat niet gewoon custard maken?
Melk in een pan verwarmen met wat vanille en een beetje suiker er in.
Ander bakje een ei, suiker en een schep bloem mengen.
Laat ze familie worden, en gooi dan het hele zaakje bij de kokende melk.
Laat het gaar pruttelen en tada! lekkere dikke custard/soort van vanillevla.
Misschien is dit met zelfgemaakte kwark of yoghurt wat dikker te maken? Eigenlijk wel eens leuk om te doen!
Kwark de naloper van yoghurt?
Wat meer wei (terug) bij de kwark doen en je hebt yoghurt.
Maar Vanillevla, is dat niet gewoon custard maken?
Melk in een pan verwarmen met wat vanille en een beetje suiker er in.
Ander bakje een ei, suiker en een schep bloem mengen.
Laat ze familie worden, en gooi dan het hele zaakje bij de kokende melk.
Laat het gaar pruttelen en tada! lekkere dikke custard/soort van vanillevla.
Misschien is dit met zelfgemaakte kwark of yoghurt wat dikker te maken? Eigenlijk wel eens leuk om te doen!
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2313
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Re: Kennis making
Vanillevla is inderdaad met eidooiers en suiker. Is meer koken dan "zuivel maken".
Yoghurt en kwark is wel verschillend. Yoghurt is verzuren met yoghurtcultuur en een aantal uren op 40 graden houden.
Kwark is feitelijk heel jonge kaas en dat gaat met stremsel.
Leuke experimenten!
Veel plezier!
Yoghurt en kwark is wel verschillend. Yoghurt is verzuren met yoghurtcultuur en een aantal uren op 40 graden houden.
Kwark is feitelijk heel jonge kaas en dat gaat met stremsel.
Leuke experimenten!
Veel plezier!
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: Kennis making
Ik maak kwark zonder stremsel, werkt geweldig.
Melk verzuren met een beetje karnemelk.
24 uur op kamer temp laten staan.
Dan even verwarmen zodat de bacteriën dood gaan.
In een handdoek hangen en uitlekken tot de gewenste dikte.
(Terug wei naar behoefte er door roeren als het te dik/droog is)
Melk verzuren met een beetje karnemelk.
24 uur op kamer temp laten staan.
Dan even verwarmen zodat de bacteriën dood gaan.
In een handdoek hangen en uitlekken tot de gewenste dikte.
(Terug wei naar behoefte er door roeren als het te dik/droog is)
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast