voorstellen.
-
- Verse kaas
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 10-04-2020 16:05
- Contacteer:
voorstellen.
Dag Kaasliefhebbers,
Mijn naam is Henry, leeftijd 43 jaar en ook kaasliefhebber.
Tot nu toe alleen nog bij een biertje met een kaasje van de Markt of supermarkt.
Maar ik liep al langere tijd met de gedachte om zelf kaas te gaan maken, uit nieuwsgierigheid en als hobby.
Nu is het dan zover en heb ik wat spullen online besteld. Er zijn al een aantal liters melk verspild, maar de laatste keer was er resultaat.
ik ben nog wel in de experimentele fase. Het begin is er echter wel, dankzij dit forum.
Ik heb nog een hoop te leren, maar met dit forum gaat dat vast lukken.
gr Henry
Mijn naam is Henry, leeftijd 43 jaar en ook kaasliefhebber.
Tot nu toe alleen nog bij een biertje met een kaasje van de Markt of supermarkt.
Maar ik liep al langere tijd met de gedachte om zelf kaas te gaan maken, uit nieuwsgierigheid en als hobby.
Nu is het dan zover en heb ik wat spullen online besteld. Er zijn al een aantal liters melk verspild, maar de laatste keer was er resultaat.
ik ben nog wel in de experimentele fase. Het begin is er echter wel, dankzij dit forum.
Ik heb nog een hoop te leren, maar met dit forum gaat dat vast lukken.
gr Henry
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: voorstellen.
Hallo Henry, welkom.
Pas op hoor verslavende hobby....
Wat ging er de eerste keren mis en waarom lukte het de laatste keer wel?
Pas op hoor verslavende hobby....
Wat ging er de eerste keren mis en waarom lukte het de laatste keer wel?
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
-
- Verse kaas
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 10-04-2020 16:05
- Contacteer:
Re: voorstellen.
dag Vera,
De eerste keer zuursel/stremsel tegelijk toegevoegd.
Tweede keer verkeerde melk ( Arla ) iets met vers filter.
Ben nu nog aan het stoeien met het stoppen van de kaas en persen, om een gesloten kaas te krijgen zonder kleine kraters.
gr Henry
De eerste keer zuursel/stremsel tegelijk toegevoegd.
Tweede keer verkeerde melk ( Arla ) iets met vers filter.
Ben nu nog aan het stoeien met het stoppen van de kaas en persen, om een gesloten kaas te krijgen zonder kleine kraters.
gr Henry
-
- Oude kaas
- Berichten: 608
- Lid geworden op: 30-07-2018 08:42
- Contacteer:
Re: voorstellen.
Welkom op het forum.
"Stoppen van de kaas" ? Die snap ik niet.
Het mooi gesloten maken van de kaas is eigenlijk vrij simpel.
Het is een kwestie van snel werken in een warme omgeving.
Als de kaas te koud word dan sluit het niet mooi, wat je dan kunt doen is de kaas even onder de warme kraan houden en dan nog eens persen.
Wat je ook in de gaten kunt houden is het pers gewicht, dat houden we met Goudse kaas 8x het gewicht van de kaas.
Dus 1k kaas persen met 8 kilo voor 45 min.
Daarna kun je kijken of je nog verder wilt persen en of het onder de kraan moet (of in een bak met warm water)
Veel succes!
"Stoppen van de kaas" ? Die snap ik niet.
Het mooi gesloten maken van de kaas is eigenlijk vrij simpel.
Het is een kwestie van snel werken in een warme omgeving.
Als de kaas te koud word dan sluit het niet mooi, wat je dan kunt doen is de kaas even onder de warme kraan houden en dan nog eens persen.
Wat je ook in de gaten kunt houden is het pers gewicht, dat houden we met Goudse kaas 8x het gewicht van de kaas.
Dus 1k kaas persen met 8 kilo voor 45 min.
Daarna kun je kijken of je nog verder wilt persen en of het onder de kraan moet (of in een bak met warm water)
Veel succes!
-
- Verse kaas
- Berichten: 3
- Lid geworden op: 10-04-2020 16:05
- Contacteer:
Re: voorstellen.
Dank je voor de tips.
Gr Henry
Gr Henry
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten