Hallo allemaal,
Ik ben Lianne en ik woon in 's-Heerenberg.
Twee jaar geleden heb ik wat kaasmaak spullen gekregen van mijn vader. Het leek me erg leuk om wat uit te proberen, maar het mislukte.
Nu kwam ik op jullie forum en ben het nog maar een keer gaan proberen. Mijn kaasje ziet er met het recept van Niks tot nu toe goed uit. Ik ben benieuwd naar de smaak.
Ik heb nog wel een vraag over het rijpen. Ik woon in een heel oud huis met een gewelven kelder. Hier zou ik de kaas in kunnen laten rijpen. Alleen het is daar niet zo schoon en fris. We wonen hier nog niet zo lang en de kelder is niet onze prioriteit. Ik ben bang dat als ik de kaas er meer leg dat hij vies wordt (plijsterwerk ofzo). Kan ik daar toch wat overheen leggen. En zullen er geen schimmels enzo in de kaas gaan zitten?
Bedankt voor jullie hulp!
Groetjes,
Lianne
Kennismaking
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Re: Kennismaking
Hallo Lianne, welkom!
Ik zou het gewoon proberen in de kelder.
Misschien kun je met een laken een soort afdakje maken om de kaas wat te beschermen voor vallend pleisterwerk.
Verder zou ik me niet zoveel zorgen maken. Zorg dat de kaas op schone planken ligt en kijk wat er gebeurt.
Ik zou het gewoon proberen in de kelder.
Misschien kun je met een laken een soort afdakje maken om de kaas wat te beschermen voor vallend pleisterwerk.
Verder zou ik me niet zoveel zorgen maken. Zorg dat de kaas op schone planken ligt en kijk wat er gebeurt.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten