Pagina 1 van 1

Hoi

Geplaatst: 28-10-2020 22:48
door KaasmetMosterd
Hallo allemaal,
Mijn naam is Kristian, woonachtig in Zuid-Holland. Mijn gehele leven heb ik volop genoten van allerlei soorten kazen, voor mij persoonlijk een essentieel basisvoedsel. Was er nooit bij stilgestaan dat kaasmaken ook iets was dat je thuis zou kunnen doen, totdat ik deze site tegenkwam. Ik heb mij ingeleerd op kaasmaak procedures en processen, heb mijn eigen (klassieke) kaaspers met hefboom gemaakt, heb een au-bain marie opstelling gemaakt voor in de keukengootsteen met een thermostaat en dompelaar, ben afgelopen rauwe melk gaan halen bij de boer en heb nu voor het eerst twee Cotswold kaasjes te drogen liggen in een koelkastje van 30x30x20cm. Ze zien er prachtig mooi uit en ruiken zo lekker dat ik het zonde vind om ze straks te coaten, ik denk dat ik daarom ga voor een natuurlijke korst. Op mijn wenslijstje heb ik staan: een grotere kaaskoelkast, experimenteren met Gouda recept in combinatie met Penicillinum Roqueforti : )'
Ik dank u allen voor het mede mogelijk maken van mijn nieuwe hobbie en mijn kaasjes in wording.
Groetjes,
Kristian

Re: Hoi

Geplaatst: 31-10-2020 19:40
door Aldebejaggies
Welkom op het forum en veel succes

Re: Hoi

Geplaatst: 01-11-2020 10:24
door Vera
Welkom Kristian. Leuke hobby heb je gekozen.
Ik maak vaak een klein blauwschimmelkaasje van een rest wrongel. Gaat prima hoor geperste kaas met een schimmel er in.
Succes!

Re: Hoi

Geplaatst: 03-11-2020 09:52
door Friemeltje
Welkom op het forum.

Re: Hoi

Geplaatst: 14-11-2020 20:28
door Jouke
Hoi en welkom!
Leuk; ik ben ook een enorme blauwe kaas fan.
Ik maak ook graag de restjes wrongel blauw, maar doe ook gerust een hele 3 kg kaas enten en maak dan een blauwe griezel 😎