Hallo allemaal,
Net nieuw op dit forum. Hoop hier meer te weten te komen over de fijne kneepjes van het kaasmaken.
En dan met name van buffelmelk.
Sinds kort melken wij zo'n 15 waterbuffels.
De melk verkoop ik hier rauw aan huis en verwerk ik tot kwark. Met een beetje geluk lukt het me ook om mozzarella te maken.
Het maken van kazen wordt nu mijn nieuwe uitdaging.
Tevens zijn wij nog op zoek naar een afnemer of kaasmakerij in de buurt (Friesland) die 1 of meerdere keren per week onze melk wil verkazen.
Zelf een kleine kaasmakerij staat nog op mijn verlanglijstje.
Maar eerst hopelijk met hulp van dit forum flink oefenen.
Groet Sietske
Buffelboerin
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 6190
- Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
- Contacteer:
Re: Buffelboerin
Hallo Sietske, welkom.
Waterbuffels, geweldig! Mozzarella is niet de uitdaging. Wel een goede geperste kaas van die melk. Ik zal morgen even voor je zoeken op het forum. Agnes en ik hebben een aantal pogingen gedaan in het verleden. De resultaten waren 'niet geweldig'....
Maar goede moed houden, het kan zomaar anders worden! Succes en ik ga moren zoeken.
Waterbuffels, geweldig! Mozzarella is niet de uitdaging. Wel een goede geperste kaas van die melk. Ik zal morgen even voor je zoeken op het forum. Agnes en ik hebben een aantal pogingen gedaan in het verleden. De resultaten waren 'niet geweldig'....
Maar goede moed houden, het kan zomaar anders worden! Succes en ik ga moren zoeken.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!
Re: Buffelboerin
Hallo Sietske,
Waterbuffels, leuk. Je bent op zoek naar een kaasmakerij. Er is ook een mobiele kaasmaker, hij heet de: Erfkazer. Er is een vakblad de Zelfkazer, misschien kun je hier informeren. En ik weet dat er op facebook een groep is met zelfzuivelaars, daar zitten misschien ook wel kaasmakers bij. Succes
Waterbuffels, leuk. Je bent op zoek naar een kaasmakerij. Er is ook een mobiele kaasmaker, hij heet de: Erfkazer. Er is een vakblad de Zelfkazer, misschien kun je hier informeren. En ik weet dat er op facebook een groep is met zelfzuivelaars, daar zitten misschien ook wel kaasmakers bij. Succes
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2313
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Re: Buffelboerin
Hpi en welkom!
Wij zijn met een kaasdag bij een buffelfarm geweest. Zij hebben italiaanse mensen in dienst om mozzarella te maken, omdat ze het zelf niet zo goed voor elkaar kregen.
Mozzarella is echt italiaans vakmanschap.
Ik maak het zelf wel eens, maar het lukt maar zelden om het écht mozzarella te maken. Meestal worden het rubberen ballen. Prima genoeg om op de pizza te smelten, maar niet écht mozzarella.
Wij zijn met een kaasdag bij een buffelfarm geweest. Zij hebben italiaanse mensen in dienst om mozzarella te maken, omdat ze het zelf niet zo goed voor elkaar kregen.
Mozzarella is echt italiaans vakmanschap.
Ik maak het zelf wel eens, maar het lukt maar zelden om het écht mozzarella te maken. Meestal worden het rubberen ballen. Prima genoeg om op de pizza te smelten, maar niet écht mozzarella.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast