Even voorstellen
Geplaatst: 29-11-2020 19:29
Dag allemaal
Nieuw hier op het forum, dus laat even verkeerd mezelf voorstellen.
In ben Suzanne, woon in Diepenbeek (midden Belgisch Limburg), 30 jaar, mama van 3 zonen.
8 jaar geleden begonnen met het houden van 1 melkgeit omdat de oudste zoon niks van melk verdroeg.
Dit is intussen een uit de hand gelopen hobby geworden wat resulteert in kinderboerderij De Streekhoeve. We hebben hier kippen, pauwen, konijnen, cavia's, paarden, ezel, varkens, melkgeiten, melkschapen en Jersey koeien.
De melkgeiten melken gaat vlot, helaas drinkt er niemand hier dat nog. Ooit eens met veel fantasie materiaal een kaasje gemaakt. Die wat graag geitenkaas eten vonden het heel lekker, wij zetten dat zelf niet .
Toen wel een kleine pers en wat materiaal aangekocht, maar nooit meer iets mee gedaan.
Nu zijn onze Jersey koeien in blijde verwachting. Heb al wat geoefend met Jersey melk uit brik om yoghurt te maken. Lekker!
Dus volgend jaar hebben we dagelijks veel verse melk. Het plan is om deze rauw te verkopen en zelf wat kaas te maken voor ons eigen.
De droom is om in de toekomst zuivelproducten van zowel de melkgeiten, melkschapen als Jersey koeien te maken en verkopen in een hoevewinkeltje. Maar eer het zo ver is eerst maar veel oefenen voor mezelf.
Nieuw hier op het forum, dus laat even verkeerd mezelf voorstellen.
In ben Suzanne, woon in Diepenbeek (midden Belgisch Limburg), 30 jaar, mama van 3 zonen.
8 jaar geleden begonnen met het houden van 1 melkgeit omdat de oudste zoon niks van melk verdroeg.
Dit is intussen een uit de hand gelopen hobby geworden wat resulteert in kinderboerderij De Streekhoeve. We hebben hier kippen, pauwen, konijnen, cavia's, paarden, ezel, varkens, melkgeiten, melkschapen en Jersey koeien.
De melkgeiten melken gaat vlot, helaas drinkt er niemand hier dat nog. Ooit eens met veel fantasie materiaal een kaasje gemaakt. Die wat graag geitenkaas eten vonden het heel lekker, wij zetten dat zelf niet .
Toen wel een kleine pers en wat materiaal aangekocht, maar nooit meer iets mee gedaan.
Nu zijn onze Jersey koeien in blijde verwachting. Heb al wat geoefend met Jersey melk uit brik om yoghurt te maken. Lekker!
Dus volgend jaar hebben we dagelijks veel verse melk. Het plan is om deze rauw te verkopen en zelf wat kaas te maken voor ons eigen.
De droom is om in de toekomst zuivelproducten van zowel de melkgeiten, melkschapen als Jersey koeien te maken en verkopen in een hoevewinkeltje. Maar eer het zo ver is eerst maar veel oefenen voor mezelf.