Hallo Allemaal,
Ik ben Arjen en dacht "wel even" kaas te gaan maken. Ben nou een paar weken aan het lezen en krijg steeds meer respect voor mensen die deze hobby/beroep uitoefenen.
Heb inmiddels een zestal kaasjes gemaakt en bijna 15 liter melk (door domme fouten) weggespoeld. Maar al doende leert men denk ik dan maar. Er zit iig schot in de zaak....
Dank aan Jouke voor zijn recept voor Goudse kaas op basis van rauwe melk, dat heb ik vandaag voor het eerst gevolgd en ik ben erg blij met het resultaat.
Als volgende stap op zoek naar een goede combinatie van zuursel, omdat ( als ik het goed lees) dat voor de smaak van het eindproduct zo belangrijk is.
Ik ben heel benieuwd naar het resultaat van mijn kaasjes maar daar zal ik nog een paar weken op moeten wachten....
Groet, Arjen
Hallo
-
- Verse kaas
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 16-01-2021 17:17
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
Re: Hallo
Hoi Arjen en welkom in deze leuke groep.
Laat je niet teveel intimideren. Het wordt altijd kaas, zeggen we hier en dat klopt ook wel. EN de ene keer zal het beter of wat minder zijn dan de andere keer en daar leer je dan weer wat van.
Gewoon lekker proberen en: alles opschrijven wat je gedaan hebt en hoe het uiteindelijke resultaat is. Daar kun je heel veel uit teruglezen en leren.
Laat je niet teveel intimideren. Het wordt altijd kaas, zeggen we hier en dat klopt ook wel. EN de ene keer zal het beter of wat minder zijn dan de andere keer en daar leer je dan weer wat van.
Gewoon lekker proberen en: alles opschrijven wat je gedaan hebt en hoe het uiteindelijke resultaat is. Daar kun je heel veel uit teruglezen en leren.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast