Pagina 1 van 1

Hallo!

Geplaatst: 04-05-2021 11:48
door Nemeni
Hoi allemaal!

Ik ben al even te vinden op de facebook pagina maar nu ook op het forum! Ik ben Laura, 30 jaar uit Dongen (Noord-Brabant). Ik werk als promovendus aan de universiteit utrecht waar ik wetenschappelijk onderzoek doe. Door corona zaten we allemaal thuis helaas en ik miste het lab dus toen ben ik maar kaas gaan maken :) Verder heb ik ook een moestuin en vind ik het leuk om daar producten van in te maken enzo!
Mocht je wat willen weten over de wetenschap achter kaas, laat het me maar weten! Verder wil ik nog zeggen dat jullie allemaal zo heerlijk behulpzaam zijn, heel blij mee :)

Groetjes,
Laura

Re: Hallo!

Geplaatst: 04-05-2021 15:10
door Friemeltje
Hoi Laura,

Welkom op het forum!
Wij zijn altijd heel nieuwsgierig over kaas en alles wat daar mee te maken heeft!

Lees het allemaal op je gemak door, er zijn al een aantal knappe koppen die wat dieper op de materie ingegaan zijn.

En deel voornamelijk je kaas(foto's) en verhalen :-)

Re: Hallo!

Geplaatst: 31-05-2021 14:52
door Jouke
Hoi Laura, welkom!
Wat voor soort kaas wil je gaan maken? Of ben je al begonnen?

Re: Hallo!

Geplaatst: 03-08-2021 11:46
door Nemeni
Dank! Ik heb al wel wat kaasjes gemaakt (Gouda, Feta, Brie, Cambozola). Meestal struin ik het forum een beetje af op zoek naar het volgende leuke idee!

Re: Hallo!

Geplaatst: 04-08-2021 09:27
door Friemeltje
Ah hoe is jouw brie geworden? of is het stiekem een camembert?

Leuke ideeen zat: probeer het te roken, geef het een ander smaakje, test met vacuum rijpen en normaal rijpen....etc etc

Re: Hallo!

Geplaatst: 17-08-2021 20:20
door Nemeni
De eerste poging was meer een camembert haha! Maar daarna was het wel een brie geworden gelukig :)

Heb nu idd een vacuumeerder gekocht, dus das top, en hopelijk snel wat maken met lekker chilipepers ofzo! :D

Re: Hallo!

Geplaatst: 18-08-2021 13:09
door Friemeltje
Mooi, bij mij blijft het allemaal wel een beetje camembert...nog geen goeie brie kunnen maken helaas :-(