PJ

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
pj
Jong belegen kaas
Berichten: 238
Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
Contacteer:

PJ

#1 Bericht door pj » 16-11-2013 18:26

Hallo ik ben PJ en sinds ik afgelopen augustus een cursus kaasmaken gevolgd heb bij Jeroen Vonk in Uden ben ik zelf aan de slag gegaan. Inmiddels liggen mijn eerste 3 kazen te rijpen. (foto volgt) Een goudse met karnemelk ferment, een Parmezaan, en een goudse met kaasferment van Rademaker. In het dagelijks leven ben ik microbioloog en ik ben nu met name aan het experimenteren met verschillnde fermenten. (die ik wil verzemelen). Is er al iemend die een verzameling heeft aangelegd of weet waar meer informatie te vinden is over het smaak effect van verschillende ferment bacterien?
Pieter-Jan

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#2 Bericht door Elke » 16-11-2013 18:43

PJ, welkom hier !
Ik ook nog een " bleuke " maar heb hier al veel geleerd !
Ik heb een tijdje geleden gezocht hoe ik in contact kon komen met Jeroen Vonk , maar dat is mij dus toen niet gelukt , ik ben blij dat jij er wel gegevens van hebt . Ik zou er heel graag een workshop gaan volgen , hij werkt met geitenkaas , niet ?
Kan je mij zijn gegevens eens doormailen ?
Merci !

pj
Jong belegen kaas
Berichten: 238
Lid geworden op: 22-10-2013 20:01
Contacteer:

#3 Bericht door pj » 16-11-2013 19:30

Was een super cursus, echt 'hands on' Kijk op de site van Jeroen daar staat ook zijn email adres http://kaasmaken.wordpress.com/gastenboek/
Pieter-Jan

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#4 Bericht door Elke » 16-11-2013 19:47

Merci !

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#5 Bericht door johnshadows » 16-11-2013 19:55

Hey PJ Welkom!
Als gediplomeerd kaasmaker kunnen we beslist nog veel van je leren.
:wink:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#6 Bericht door Vera » 16-11-2013 19:57

Pj welkom in ons midden. Leuk zo'n cursus kaasmaken!
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#7 Bericht door johnshadows » 16-11-2013 20:00

Vera, wanneer jij nou zo'n cursus zou geven kunnen wij allemaal bij jou komen bijleren. :?:
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#8 Bericht door Vera » 16-11-2013 20:41

Ik zou een gastdocent uit kunnen nodigen uit Belgie.....

Maar ook zonder cursus welkom hoor! Twee tweepersoons logeerkamers beschikbaar met eigen badkamer. En we hebben hier ook al met 6 logees vertoefd zonder problemen.
Zou wel leuk zijn trouwens forumleden weekendje kaasmaken met elkaar en de partners vermaken zich vast ook wel - wandelen, fietsen, paardrijden, hout kloven, bomen zagen, moestuin wieden, blad ruimen etc. Net wat het seizoen aangeeft.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#9 Bericht door Elke » 16-11-2013 20:55

Ik ben voor ! :D

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#10 Bericht door johnshadows » 16-11-2013 21:12

Nou gastdocenten uit België zeg je.
Elke bijvoorbeeld.
Is heel enthousiast bezig. :wink:

Baat je een B&B uit Vera?
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Elke
Oude kaas
Berichten: 986
Lid geworden op: 22-09-2013 17:17
Contacteer:

#11 Bericht door Elke » 16-11-2013 21:45

Nee nee John, ik denk niet dat ze mij bedoelen :lol:

Vera
Overjarige kaas
Berichten: 6190
Lid geworden op: 11-07-2013 08:57
Contacteer:

#12 Bericht door Vera » 16-11-2013 21:49

Welkom hoor Elke.....

Nee John, is zuiver voor onze familie en vrienden. We hebben heel regelmatig logees. Als de nood aan de man zou komen zouden we heel goed een B&B ervan kunnen maken. Maar zolang het niet nodig is doen we dat lekker niet.
Als ongeluk in een klein hoekje zit, dan zit geluk overal!

Gebruikersavatar
johnshadows
Overjarige kaas
Berichten: 2319
Lid geworden op: 11-07-2013 10:55
Contacteer:

#13 Bericht door johnshadows » 17-11-2013 01:41

Na zovele jaren van noeste arbeid is het jou en je man van harte gegund Vera.
Geniet van elke dag die jullie nog krijgen.
Je wordt er alleen maar gelukkig(er) van.
BB-kaas: ‘Het is niet leuk om oud te worden, maar wel fijn om te rijpen.’

Gerda
Overjarige kaas
Berichten: 3555
Lid geworden op: 10-07-2013 14:28
Contacteer:

#14 Bericht door Gerda » 17-11-2013 03:11

Hoi PJ, veel plezier op het forum.
CHEESE.............WHAT ELSE
Afbeelding

webmaster

Re: PJ

#15 Bericht door webmaster » 17-11-2013 10:39

pj schreef:In het dagelijks leven ben ik microbioloog en ik ben nu met name aan het experimenteren met verschillnde fermenten. (die ik wil verzemelen). Is er al iemend die een verzameling heeft aangelegd of weet waar meer informatie te vinden is over het smaak effect van verschillende ferment bacterien?
Hallo pj, neem hierover eens contact op met Jan Craens van Kaaslust in Veenhuizen en vermeldt even dat ik je doorverwezen heb.
Hij werkt samen met een bioloog en heeft goede contacten met CSK in Leeuwarden.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 9 gasten