Pagina 1 van 1

PJ

Geplaatst: 16-11-2013 18:26
door pj
Hallo ik ben PJ en sinds ik afgelopen augustus een cursus kaasmaken gevolgd heb bij Jeroen Vonk in Uden ben ik zelf aan de slag gegaan. Inmiddels liggen mijn eerste 3 kazen te rijpen. (foto volgt) Een goudse met karnemelk ferment, een Parmezaan, en een goudse met kaasferment van Rademaker. In het dagelijks leven ben ik microbioloog en ik ben nu met name aan het experimenteren met verschillnde fermenten. (die ik wil verzemelen). Is er al iemend die een verzameling heeft aangelegd of weet waar meer informatie te vinden is over het smaak effect van verschillende ferment bacterien?

Geplaatst: 16-11-2013 18:43
door Elke
PJ, welkom hier !
Ik ook nog een " bleuke " maar heb hier al veel geleerd !
Ik heb een tijdje geleden gezocht hoe ik in contact kon komen met Jeroen Vonk , maar dat is mij dus toen niet gelukt , ik ben blij dat jij er wel gegevens van hebt . Ik zou er heel graag een workshop gaan volgen , hij werkt met geitenkaas , niet ?
Kan je mij zijn gegevens eens doormailen ?
Merci !

Geplaatst: 16-11-2013 19:30
door pj
Was een super cursus, echt 'hands on' Kijk op de site van Jeroen daar staat ook zijn email adres http://kaasmaken.wordpress.com/gastenboek/

Geplaatst: 16-11-2013 19:47
door Elke
Merci !

Geplaatst: 16-11-2013 19:55
door johnshadows
Hey PJ Welkom!
Als gediplomeerd kaasmaker kunnen we beslist nog veel van je leren.
:wink:

Geplaatst: 16-11-2013 19:57
door Vera
Pj welkom in ons midden. Leuk zo'n cursus kaasmaken!

Geplaatst: 16-11-2013 20:00
door johnshadows
Vera, wanneer jij nou zo'n cursus zou geven kunnen wij allemaal bij jou komen bijleren. :?:

Geplaatst: 16-11-2013 20:41
door Vera
Ik zou een gastdocent uit kunnen nodigen uit Belgie.....

Maar ook zonder cursus welkom hoor! Twee tweepersoons logeerkamers beschikbaar met eigen badkamer. En we hebben hier ook al met 6 logees vertoefd zonder problemen.
Zou wel leuk zijn trouwens forumleden weekendje kaasmaken met elkaar en de partners vermaken zich vast ook wel - wandelen, fietsen, paardrijden, hout kloven, bomen zagen, moestuin wieden, blad ruimen etc. Net wat het seizoen aangeeft.

Geplaatst: 16-11-2013 20:55
door Elke
Ik ben voor ! :D

Geplaatst: 16-11-2013 21:12
door johnshadows
Nou gastdocenten uit Belgiƫ zeg je.
Elke bijvoorbeeld.
Is heel enthousiast bezig. :wink:

Baat je een B&B uit Vera?

Geplaatst: 16-11-2013 21:45
door Elke
Nee nee John, ik denk niet dat ze mij bedoelen :lol:

Geplaatst: 16-11-2013 21:49
door Vera
Welkom hoor Elke.....

Nee John, is zuiver voor onze familie en vrienden. We hebben heel regelmatig logees. Als de nood aan de man zou komen zouden we heel goed een B&B ervan kunnen maken. Maar zolang het niet nodig is doen we dat lekker niet.

Geplaatst: 17-11-2013 01:41
door johnshadows
Na zovele jaren van noeste arbeid is het jou en je man van harte gegund Vera.
Geniet van elke dag die jullie nog krijgen.
Je wordt er alleen maar gelukkig(er) van.

Geplaatst: 17-11-2013 03:11
door Gerda
Hoi PJ, veel plezier op het forum.

Re: PJ

Geplaatst: 17-11-2013 10:39
door webmaster
pj schreef:In het dagelijks leven ben ik microbioloog en ik ben nu met name aan het experimenteren met verschillnde fermenten. (die ik wil verzemelen). Is er al iemend die een verzameling heeft aangelegd of weet waar meer informatie te vinden is over het smaak effect van verschillende ferment bacterien?
Hallo pj, neem hierover eens contact op met Jan Craens van Kaaslust in Veenhuizen en vermeldt even dat ik je doorverwezen heb.
Hij werkt samen met een bioloog en heeft goede contacten met CSK in Leeuwarden.