Voorstellen

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Swannet
Verse kaas
Berichten: 2
Lid geworden op: 07-03-2023 13:46
Contacteer:

Voorstellen

#1 Bericht door Swannet » 10-04-2023 19:55

Hartelijk dank beheerder voor het activeren van mijn account.
Al enige tijd maak ik zelf yoghurt en ook bak ik desembroden. Kaas is een nieuw project voor mij. Een paar weken geleden bij wateetons een online workshop gevolgd door Nils Koster. Ook zijn boek kaas uit eigen keuken inmiddels in bezit.
3 weken geleden 2 Goudse kaasjes gemaakt van 450 g die nu in de kelder rijpen.
Heel benieuwd of het resultaat redelijk zal zijn!
Ik hoop op dit forum veel te leren van de andere ervaren kaasmakers en met vallen en opstaan een lekker kaas te gaan maken!

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2314
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

Re: Voorstellen

#2 Bericht door Jouke » 13-04-2023 14:59

Graag gedaan! Welkom!
Het boek van Nils is superleuk! Spannend hè, dat afwachten?!
Afbeelding

Swannet
Verse kaas
Berichten: 2
Lid geworden op: 07-03-2023 13:46
Contacteer:

Re: Voorstellen

#3 Bericht door Swannet » 14-04-2023 19:14

Net aangesneden en geprobeerd. Goed op smaak en prima kaas. Vind dat er wel veel kleine gaatjes in zitten. Vraag me nu af of dit door de rauwe melk komt, de wrongel toch te droog was (denk ik niet) of doordat persen eerste 20 minuten niet goed ging.
Maar al met al tevreden over deze eerste poging.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 6 gasten