Hartelijk dank beheerder voor het activeren van mijn account.
Al enige tijd maak ik zelf yoghurt en ook bak ik desembroden. Kaas is een nieuw project voor mij. Een paar weken geleden bij wateetons een online workshop gevolgd door Nils Koster. Ook zijn boek kaas uit eigen keuken inmiddels in bezit.
3 weken geleden 2 Goudse kaasjes gemaakt van 450 g die nu in de kelder rijpen.
Heel benieuwd of het resultaat redelijk zal zijn!
Ik hoop op dit forum veel te leren van de andere ervaren kaasmakers en met vallen en opstaan een lekker kaas te gaan maken!
Voorstellen
-
- Verse kaas
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 07-03-2023 13:46
- Contacteer:
-
- Overjarige kaas
- Berichten: 2315
- Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
- Contacteer:
-
- Verse kaas
- Berichten: 2
- Lid geworden op: 07-03-2023 13:46
- Contacteer:
Re: Voorstellen
Net aangesneden en geprobeerd. Goed op smaak en prima kaas. Vind dat er wel veel kleine gaatjes in zitten. Vraag me nu af of dit door de rauwe melk komt, de wrongel toch te droog was (denk ik niet) of doordat persen eerste 20 minuten niet goed ging.
Maar al met al tevreden over deze eerste poging.
Maar al met al tevreden over deze eerste poging.
Wie is er online
Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 gasten