kennismaking
Geplaatst: 12-09-2023 12:52
Hallo allemaal,
Bij deze wil ik me even voorstellen. Ik ben sinds kort begonnen met Kaas maken. Ik ben dit forum tegen gekomen en heb al wat kunnen lezen en leren van iedereens ervaringen en kennis. Mijn eerste 2 kaasjes - gemaakt m.b.v. Starters/beginners set voor kaas maken, liggen nu in mijn zelf geknutselde "kaasgrot" in onze kelder. Hopelijk met 1 a 2 weken eerste "proeverij". Kaasjes nummer 3 en 4 heb ik aangepast (1x "gewassen ipv 2 - en langer persen) n.a.v. tips die ik hier heb gelezen. Ben reuze benieuwd. Het lastigste vind ik, is het "exact" op temperatuur werken...Ik schiet telkens een paar tiende graden naar boven uit...29,7 - 36,4...geen idee of dit grote gevolgen heeft. En mijn 3rde kaasje bleef erg lang nat, na 3 dagen kon ik haar pas "Coaten"...ik kon nergens duidelijke info hierover vinden...misschien zijn er hier mensen met tips?
Maar om met te houden op de kennismaking - en niet direct met allerlei beginners vragen te komen -
Ik ben graag in de keuken bezig. Zelf brood bakken, Pasta maken. Ook de Kamado-bbq is een van mijn grote hobby's. Nu dus ook het kaas maken...
Ik moet me inhouden niet elke paar dagen weer te geen maken...het is echt heel erg leuk! Nu de smaak nog
Fijn om erbij te zijn, bij dit forum,
Groetjes, Tirza
Bij deze wil ik me even voorstellen. Ik ben sinds kort begonnen met Kaas maken. Ik ben dit forum tegen gekomen en heb al wat kunnen lezen en leren van iedereens ervaringen en kennis. Mijn eerste 2 kaasjes - gemaakt m.b.v. Starters/beginners set voor kaas maken, liggen nu in mijn zelf geknutselde "kaasgrot" in onze kelder. Hopelijk met 1 a 2 weken eerste "proeverij". Kaasjes nummer 3 en 4 heb ik aangepast (1x "gewassen ipv 2 - en langer persen) n.a.v. tips die ik hier heb gelezen. Ben reuze benieuwd. Het lastigste vind ik, is het "exact" op temperatuur werken...Ik schiet telkens een paar tiende graden naar boven uit...29,7 - 36,4...geen idee of dit grote gevolgen heeft. En mijn 3rde kaasje bleef erg lang nat, na 3 dagen kon ik haar pas "Coaten"...ik kon nergens duidelijke info hierover vinden...misschien zijn er hier mensen met tips?
Maar om met te houden op de kennismaking - en niet direct met allerlei beginners vragen te komen -
Ik ben graag in de keuken bezig. Zelf brood bakken, Pasta maken. Ook de Kamado-bbq is een van mijn grote hobby's. Nu dus ook het kaas maken...
Ik moet me inhouden niet elke paar dagen weer te geen maken...het is echt heel erg leuk! Nu de smaak nog
Fijn om erbij te zijn, bij dit forum,
Groetjes, Tirza