Gatenkaas

Laat hier even een berichtje achter waarin je jezelf even voorstelt.
Plaats reactie
Bericht
Auteur
Gianna
Verse kaas
Berichten: 2
Lid geworden op: 13-11-2023 14:12
Contacteer:

Gatenkaas

#1 Bericht door Gianna » 14-11-2023 19:20

Goedenavond
Wat heb ik nodig aan spullen voor gaten kaas behalve
Melk ik heb stremsel en calciumchloride
En heeft iemand misschien een link na het product wat ik nodig heb.
In het recept staat 1/4 liter room afgeschept
Wanneer moet het eraf geschept worden
Sorry maar ik ben een beginner
Dus vandaar mijn vragen
Mvg
Gianna

Jouke
Overjarige kaas
Berichten: 2314
Lid geworden op: 28-10-2014 12:22
Contacteer:

Re: Gatenkaas

#2 Bericht door Jouke » 26-12-2023 16:10

Room van de melk afscheppen doe je volgens mij alleen bij Leidse kaas.
Bij alle andere kazen zou mijn idee zijn: lekker laten zitten.
Je zou het eraf scheppen als de melk een paar uur heeft gestaan. Dan komt de room boven drijven. Dus voordat je de melk gaat verwarmen als je gaat kaasmaken.
Voor gatenkaas heb je een speciale cultuur nodig die gas vormt. Als je bij recepten van bijvoorbeeld emmentaler kijkt, staat dat genoemd in het recept.
Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 16 gasten